Süt içerek yüksek Tansiyon riskini azaltın

Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yüksek tansiyon riskine karşı uzmanlar süt içilmesini öneriyor.

Haberler 11.04.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan bilimsel çalmalar; kalsiyum, magnezyum ve fosforun az tüketiminin bireysel veya toplumsal olarak hipertansiyon skl ile ilikili olduunu gösteriyor. Sütün yüksek kalsiyum ve potasyum içerii ile kan basnc ve hipertansiyonun dengelenmesinde önemli bir besin kayna olduu bildiriliyor.

SÜT çEREK

Hipertansiyon hastalar az yal ya da yasz süt tüketerek kan basncn kontrol altna alabiliyor. Azalan kalsiyum almnn arteriyel kan basncn artrdna dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bakan Prof. Dr. Neriman nanç, unlar söyledi: Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin alm artrlarak kan bascnda azalma salanabilmektedir. Kalsiyum denince aklmza gelen ilk besin öesi süttür. Optimal kan basncnn salanmasnda ve saln devam ettirilmesinde günde 3-4 porsiyon süt ve ürünlerinin tüketimi öneriyoruz.

TANSYONU RSK

Prof. Dr. nanç, ayrca sekiz hafta süren ve belirli bir beslenmenin uyguland Hipertansiyonu Durdurmak Üzere Besinsel Yaklamlar (DASH) çalmasnda, yasz ve az yal süt ürünleri içeren, meyve ve sebzeden zengin, yadan ve kolesterolden yoksun proteini hafif artrlm bir diyetle, erikinlerde kan basncnn 5.5/3.0 mmHg düürüldüünün görüldüünü kaydediyor.

Ana Sayfaya Git