Tam Dişsiz Hastalara Sağlıklı Çözüm!

Dişsizliğin geleneksel tedavisi; tam protezler olmasına rağmen, bireyin tam protez kullanmaya alışması fonksiyonel ve psikolojik açıdan oldukça güçtür. Bu olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için implant üzerine yerleştirilen ve implantlar ile desteklenen tedavi seçenekleri ön plana çıkmaktadır” diyen Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Simge Taşın, anlattı.

Haberler 21.02.2019 - 13:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mplant uygulamalar, genel salk durumu iyi olan herkese yaplabilir. Kalp, diyabet, tansiyon gibi sistemik hastalklar bulunan ve bunun için sürekli ilaç kullanmn gereken kiilere de; hastann doktoru tarafndan ilaçlarn doru bir ekilde incelenmesi ve gerekli ise antibiyotik korumas yaplmas artyla implant uygulanabilir. Ancak kemik geliimi tamamlanmam çok genç hastalarda; implant uygulanmas, kemik geliiminin tamamlanmasna kadar ertelenmelidir.

Kullanmlar Oldukça Konforlu!

Tam disiz bir hastada hangi protez türünün yaplacana hasta ve hekimin birlikte karar vermesi gerekir. Alt ve üst çeneye yaplan implant saysna göre tedavi seçenekleri deiebilir. Doal dilerimiz boyutunda implant üstü sabit köprüler, sadece hekim tarafndan çkarlabilen implant üstü hibrit vidal protezler, hasta tarafndan da çkarlabilen implant üstü hareketli protezler balca tedavi seçenekleridir. mplant destekli protezlerin, implantsz tedavi seçeneklerine göre pek çok avantaj vardr. Hareketli protezlerin (takp-çkarlan damak protezleri) kullanm zordur. Ayrca, bu protezler çene kemiindeki kemik erimesini hzlandrabilir. mplantlar ile desteklenen protezler, doal bir di yaps oluturduundan kullanm konforu salamaktadr. mplant destekli protez kullanmnn, kiiye verdii güven; di eksikliinin meydana getirdii olumsuz psikolojik etkileri ortadan kaldrr. Ayn zamanda, implantlar çevre çene kemiinin hacminin korunmasn da salamaktadr.

Ana Sayfaya Git