Tamamlayıcı tıp!

Tamamlayıcı tıp tedavisiyle kronik ağrılardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Özlem Aldemir, “Hastanın kalıcı bir hastalığı, organ yetmezliği yoksa ayakta gezen, sadece kronik ağrı sorunu olan bir hasta ise uyguladığımız tamamlayıcı tıp yöntemleriyle başarılı bir şekilde iyileşme söz konusu olmaktadır” dedi.

Haberler 03.10.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Özlem Aldemir, tamamlayc tp alanndaki çalmalar hakknda açklamalarda bulundu. Aldemir, tamamlayc tp polikliniinde; kronik arlar ya da kronik hastalklar ve klasik tbbi tedavi ile çözülememi birtakm hastalklar üzerine çaltklarn belirtti. Kronik arnn vücutta sessizce ilerleyen pek çok hastala iaret ettiini kaydeden Aldemir, arlarn hafife alnmamas gerektii konusuna uyarlarda bulundu.

Anlam verilemeyen arlarn kaynana iniyoruz

Uzm. Dr. Özlem Aldemir, Poliklinikte, klasik tbbi tedavi yöntemleri uygulanm, arlar için birtakm ilaçlar kullanm ama bunlardan fayda görememi hasta grubu ile ilgileniyoruz. Bazen de cerrahi tedaviden sonuç alamam hastalarmza kliniimizde müdahale edebiliyoruz. Anlam verilemeyen arlarn burada kaynana iniyoruz. Bu arlar neden oluuyor önce bunu aratryoruz ve sonrasnda da tedaviye balyoruz dedi.

Baarl bir ekilde iyileme söz konusu olmaktadr

Kronik arlarda ve hastalklarda tamamlayc tp yöntemleriyle iyi sonuçlar aldklarn, hastalarn ikayetlerinden kurtulduklarn ifade eden Dr. Aldemir, Bize bavuran hastann kalc bir hastal, organ yetmezlii yoksa ayakta gezen, sadece kronik ar sorunu olan bir hasta ise uyguladmz tamamlayc tp yöntemleriyle baarl bir ekilde iyileme söz konusu olmaktadr. Hastann tedaviye katlmyla birlikte tedavinin baar oran da yükseliyor. Kalc ve uzun vadeli bir iyileme için hastann, verdiimiz birtakm önerilere ve beslenme ekillerine uymas ve uygulamas da gerekiyor. Böyle olunca baarl sonuçlar elde ediyoruz ifadelerini kulland.

Kronik hastalklarda tamamlayc tp yöntemlerini uyguladklarn aktaran Aldemir, Kronik ba arlar, boyun, srt ve bel arlar, baz eklem hastalklar, sinir skmas sendromlar, alerjik astm veya alerjik kökenli hastalklar, barsak hastalklar, zona sonras gelien arl sendromlar, hormonal bozukluklar, üreme fonksiyonlar bozukluklar, birtakm dolam problemleri, kronik yorgunluk, depresyon, panik atak, uyku bozukluklar ve salkl yalanma maksadyla gelen hastalarmzda tamamlayc tp yöntemlerini uyguluyoruz diye konutu.

Tedavi yöntemi

Tedavi yöntemlerine deinen Uzm. Dr. Özlem Aldemir öyle konutu:

Nöral, manuel ve ozan tedavisi yöntemini uyguluyoruz. Ve mutlaka bunlar uygularken hastann beslenme düzenini, yaam eklini, egzersizini, su içmesini bunlarn hepsini belli bir düzene koyuyoruz. Ayn zamanda hastann organlarn çaltrc destekleyici tedaviler de yapyoruz. Bu yaptmz tedaviler, detoks organlarn da destekliyor. Detoks organlarn destekleyici bir takm serumlar da uyguluyoruz. Ayrca elasyon tedavisi de uyguluyoruz. elasyon tedavisi, Vücudun ar metal yükü, çevreden maruz kalnan toksit maddeler, yediimiz içtiimiz tarm ürünlerinden kaynakl pestisit gibi tarm ilaçlarn toksit maddelerini temizlenmesine yönelik bir tedavi yöntemidir

Hastann tedaviye verdii cevaba göre de deiiyor

Tedavilerin seans olarak uygulandna dikkat çeken Aldemir, Her birinin uygulama ekli farkldr. Nöral terapi kiinin ikayetine, hastann akut veya kronik olma haline, hastann bunu tolere edebilme kapasitesine göre deimekle birlikte üç ile on seans arasnda deiebilmektedir. Tabi hastann tedaviye verdii cevaba göre de deiiyor. Manuel terapi ve manuel diagnoz da yine bu tedavi yöntemlerine destek olmas için uyguluyoruz. Tek bana manuel terapi ya da nöral terapi etkili olmuyor. Bazen kas iskelet yapsyla ilgili sorunlarda manuel terapinin desteinden de yararlanyoruz. Manuel terapi elle terapi yöntemidir. Elle yapacamz manevralarla manipülasyonlar ya da rahatlatc bir takm uygulamalarla hastann tedavisine katk da bulunuyoruz. Bunun yannda ozan tedavisinden de yararlanyorum. Ozan tedavisi de seanslar eklinde oluyor. Tabi bu hangi bölgeye hangi tür ozan uyguladmza baldr. çünkü ozan tedavisi de kendi içinde çeitleri mevcuttur ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git