Tatilde de dişler düzenli şekilde fırçalanmalı

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Açık büfeli bir tatilde veya büyük anne-büyük baba evinde dilediğini istediği miktarda yiyen çocukların, gece yatmadan önce dişlerini fırçalaması gerekiyor!” diyerek aileleri uyardı.

Haberler 16.07.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Tatilde artan etkinlikler ve bu etkinlikler srasnda alnan ekerli gdalar, fast-food tarz beslenme ve asitli içecekler dilerdeki çürümeyi hzlandrabilir diyerek uyard. Kökdemir, Bu nedenle bu dönemde yaplacak di hekimi ziyareti hem bir kontrol, hem de çocuklar için dilerine iyi bakmalar açsndan bir motivasyon olacaktr diyor.

TATL TEDAV çN FIRSATTIR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Okullarn tatil olmas, çocuklarn dilerinin kontrolü için bir frsat haline dönütürülebilir diyor ve aileleri uyaryor: Özellikle ders kouturmas içinde ihmal edilmi olan tedaviler bu dönemde yaplabilir. Ayrca küçük çocuklarn anne-babalarndan ayrld ve onlarn kontrolü dnda yedii bol ekerli ve karbonhidratl gdalar; eer okulda diler frçalanmamsa, dilerin çürümesini hzlandrm olabilir. te tatilde balangç aamasndaki bu çürükler çok kolay bir ekilde tedavi edilebilir.

Ana Sayfaya Git