Tatilde dişlerin bakımı yapınız!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Okulların tatil olması, çocukların dişlerinin kontrolü için bir fırsat haline dönüştürülebilir” diyor ve aileleri uyarıyor: “Özellikle ders koşuşturması içinde ihmal edilmiş olan tedaviler bu dönemde yapılabilir.

Haberler 21.01.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Okullarn tatil olmas, çocuklarn dilerinin kontrolü için bir frsat haline dönütürülebilir diyor ve aileleri uyaryor: Özellikle ders kouturmas içinde ihmal edilmi olan tedaviler bu dönemde yaplabilir. Ayrca küçük çocuklarn anne-babalarndan ayrld ve onlarn kontrolü dnda yedii bol ekerli ve karbonhidratl gdalar; eer okulda diler frçalanmamsa, dilerin çürümesini hzlandrm olabilir. te sömestr tatilinde balangç aamasndaki bu çürükler çok kolay bir ekilde tedavi edilebilir.

AZI DLER çÜRÜKTEN ÖMÜR BOYU KORUNUR

çocuklarda azda yerini alan ilk kalc büyük az dileri bu dönemde çkmaya balar ve bu dönemde az dilerini fissür koruyucu denen çürüme engelleyici maddelerin uygulanmas gerekir. Fissür koruyucular sayesinde az dileri ömür boyu çürükten korunur. Yine 12 yanda çkmaya balayan 2. büyük az dileri de fissür koruyucu ile korumaya alnmaldr.

FAST-FOOD çÜRÜMEY HIZLANDIRIR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Sömestr tatilinde artan etkinlikler ve bu etkinlikler srasnda alnan ekerli gdalar, fast-food tarz beslenme ve asitli içecekler dilerdeki çürümeyi hzlandrabilir diyerek uyard. Kökdemir, Bu nedenle bu dönemde yaplacak di hekimi ziyareti hem bir kontrol, hem de çocuklar için dilerine iyi bakmalar açsndan bir motivasyon olacaktr dedi.

TAZE SEBZE-MEYVE YESNLER

Tatil günlerinde daha geç yatan ama çok uykulu olduu için gece di frçalamay ihmal eden çocuklar, bu davranlaryla dilerini riske atabilir diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, Bu nedenle ebeveynler özellikle sömestre tatilinde çocuklarn çok iyi takip etmeli, mümkün olduunca ekerli ve fast-food yiyecekler yerine taze meyve ve sebze yemeleri konusunda yönlendirici olmal. çocuklarn di frçalama alkanlklarna düzenli bir ekilde devam etmelerini salamaldr dedi.

Ana Sayfaya Git