Tatlıcıların bayram mesaileri başladı

Kurban Bayramı’nda tatlılara talebin artmasıyla sektör çalışanları fazla mesai düzeniyle çalışmalarına hız verdi.

Haberler 16.07.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye tatllarn Osmanldan miras reçetelerle hazrladklarn belirten Ongurlar, ustalarnn yurt içi ve yurt dndaki 2 üretim tesisinde çift vardiya çaltklarn aktard. Ongurlar, Bayramlarmzn geleneksel lezzetleri olan baklava ve lokum Türkiyede olduu kadar yurt dnda da en popüler bayram tatllar arasnda yer alyor. Geleneksel yöntemlerle, orijinal tariflere sadk kalarak ürettiimiz baklava ve lokumlar ülke ayrt etmeksizin, gelen siparileri 24 ile 72 saat içinde özel kutularda tazeliini 1 hafta boyunca koruyacak ekilde paketleyerek, ulatryoruz. Baklava ve lokumun pek çok ülkede Türk bayra görevi görmesinden ötürü çok gururluyuz diye konutu.

BAKLAVADA YA VE FISTIK KALTES ÖNEML

Kaliteli bir baklavann içerii hakknda da bilgiler veren Ongurlar, Kurban Bayram sofralarnn tatl geleneinin barolünde, 300 yl akn mazisiyle yine baklava olacak. Fstkl ve cevizli çeitleriyle tüketicinin beenisine sunulacak baklavada kaliteyi ve lezzeti oluturan unsurlarn banda; hakiki boz fstnn kullanlmas, zar inceliindeki yufkann elde açlmas ve niastann ta deirmende öütülmesi geliyor ifadelerini kulland.

KALTEL BAKLAVA DAMAINIZDA Z BIRAKIRKEN MDENZ DE ASLA RAHATSIZ ETMEZ

Baklavalar 300 yllk gelenee sadk kalarak, en kalabalk usta kadrosuyla Osmanldaki orijinal reçetelere uygun ekilde hazrladklarn söyleyen Ongurlar, ünü snrlar aan gerçek Türk baklavasnn formülünü ise u ekilde açklad: Buday unundan elde edilen hamur, deneyimli ustalarmz tarafndan tek tek elde açlmaktadr. Yufkann incelii 1 milimetre, yani bir kat kadar ince olmaldr. Her biri elde açlan 41 kat yufkann arasnda halis tereya, ceviz ya da boz fstk konulur. Son olarak da eker pancarndan elde edilen erbet ilave edilir. Kaliteli ve bol malzeme kullandmz için baklavalarmz erbet içinde yüzmez ve mideye rahatszlk vermez. Unutmayn en büyük kalite kontrol merkezi damak ve midedir. Gerçek baklava, damanzda iz brakrken, midenizi asla rahatsz etmez.

BAKLAVANIN KOKUSUNA DKKAT EDN

Halis ürünlerle hazrlanm üstün baklavann kalitesinin kokusundan, dokusundan ve lezzetinden anlaldn anlatan Ongurlar, Baklava, bayramlarmz için olmazsa olmaz bir gelenektir ve kaliteden taviz vermemek baklavaya verilen özeni gösterir. Kaliteli baklavada yufka ne kadar ince açlr ve malzeme ne kadar fazla konursa erbeti de bir o kadar az olur. Bu nedenle boaznda yanma yapmaz. Yediiniz zaman damanzda kalan tereyann kokusuna ve tadna özellikle dikkat edin, özenle yaplm baklavalarn cevizi veya fst fazla olur dedi.

YAZ SICAKLARINA ÖZEL ALA SOSLU BAKLAVA

Yaz scaklarnda da baklava tüketmenin mümkün olduunu belirten Ongurlar, Scak havalar, bayramda baklava tüketimini azaltmyor. Kullandmz malzemenin kalitesi sebebiyle erbeti minimumda tutuyoruz. Belki de bu sebeple, hava koullar baklava satlarmza yansmyor. Yaz scaklarnda daha da hafif bir tüketim için baklavanz dondurma ile tüketebilirsiniz, Hafz Mustafa 1864 olarak, her mevsim için geleneksel tatllarn lezzetine hafiflik katmas adna yen bir inovasyon olarak l sonunu gelitirdik. Sos, baklavann tadn öldürmeden hafiflik salyor. Damak tadn bilenlerin daha fazla tercih ettii bir ürün diye konutu.

çOCUKLAR çN EN DOAL BAYRAM KRAMLII: LOKUM

Halis lokumun Osmanldan gelen tariflere harfi harfine uyularak hazrlanmas gerektiine dikkat çeken Ongurlar, Dama ve genzi asla yakmayan, her biri doal ürünle imal edilmi, yasalar hak tansa bile içinde asla renklendirici bulunmayan lokumlar bayram için hazrlanyor. Geleceimizin teminat olan çocuklarmza bayram geleneini alamak, kültürümüzü yaatmak ve bayram ho anlarla geçirmek için onlara lokumdan daha güzel bir bayram tatls bulmak zordur. Hafz Mustafa 1864 olarak 157 yllk lokum üretme birikimimizle Kurban Bayramnda azlar tatlandrmak için kollarmz svadk ve lokumlarmz tüketiciyle buluturmak için çalmalara baladk dedi.

Ana Sayfaya Git