TAVİ yöntemiyle 45 dakikada sağlığına kavuştu

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'aort kapak darlığı' teşhisi konulan Cevahir Özer'e, (78) TAVİ yöntemi ile ameliyatsız işlem yapıldı. 45 dakika süren işlemin hastanelerinde ilk kez yapıldığını belirten Kardiyolog Uzm. Dr. Ferhat Işık "Bu, kasıktan normal anjiyo yöntemi ile yaptığımız bir işlem" dedi.

Haberler 14.02.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde aort kapak darl tehisi konulan Cevahir Özere, (78) TAV yöntemi ile ameliyatsz ilem yapld. 45 dakika süren ilemin hastanelerinde ilk kez yapldn belirten Kardiyolog Uzm. Dr. Ferhat Ik Bu, kasktan normal anjiyo yöntemi ile yaptmz bir ilem dedi.

Cizrede yaayan Cevahir Özer, göüs ars ve nefes darl ikayetiyle Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine getirildi. Tetkikler sonras uzman doktorlar Önder Bilge, Murat çap ve Ferhat Ik tarafndan Özere ciddi aort kapak darl tehisi kondu. Özerin aort kapann deiimine karar verildi, bu süreçte TAV (Transcatheter Aortic Valve Implantation) yöntemi gündeme geldi. Hazrlklarn ardndan aort kapann ameliyatsz deiimi olarak adlandran TAV yöntemi, Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde ilk kez uyguland. Özer, 45 dakika süren ilem ile salna kavutu.

YAKLAIK 1 SAAT SÜRÜYOR

Kardiyolog Uzm. Dr. Ferhat Ik, Özerin ciddi semtomatik aort darl olan bir hasta olduunu belirterek Bu hastamzda son zamanlarda baylmalar, tansiyon düüklükleri ve nefes darlklar oluyordu. Bu durumu ekip olarak deerlendirdik. Ortak bir konsey karar aldk, TAV ilemini yapmay planladk. Riski yüksek bir hasta olduu için açk kalp ameliyat, kapak cerrahisine çok uygun deildi. Bu, kasktan normal anjiyo yöntemi ile yaptmz bir ilem. Yaklak bir saat sürüyor. Açk kalp ameliyat gerektirmeden, kapal yöntem ile kalbin aort kapann deiimini yapmaktk dedi.

HASTA AçISINDA DAHA RAHAT LEM

Kardiyolog Uzm. Dr. Önder Bilge de TAV yöntemini hastanede ilk kez yaptklarn ifade ederek Hastaya, konforu açsndan açk ameliyat gerekmeden yaplan bir ilem. Ortalama olarak ilem süresi bir saat civarnda. Yüksek ve orta riskli hastalarda yaptmz bir ilem. 3 kardiyolog tarafndan ilk kez hastanemizde yapld. Bu ilem artk hastanemizde rahat bir ekilde yaplyor. Ameliyatsz bir ilem. Bu yüzden hastann erken taburcu olmas açsndan daha rahat bir ilem diye konutu.

Ana Sayfaya Git