Tedavi almayan SMA hastamız yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “SMA’lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir. İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberler 05.01.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SMA hastas çocuklar için sosyal medyada balatlan kampanyaya ilikin açklama yapan Bakan Koca, Twitterdan özetle unlar söyledi:

Ülkemizde çokça gündeme getirilen Spinal Müsküler Atrofi(SMA) hastas çocuklarmz ile ilgili kampanyalar yürütülmektedir. Hastalklarn tedavisi ise sosyal medyadan sahte kahramanlklar sergileyerek deil, bilimin gösterdii yolu takip ederek gerçekletirilir. Ülkemizde tedavi almayan bir tane bile SMA hastamz bulunmamaktadr. Tedavi masraflarnn tamam devletimiz tarafndan ücretsiz karlanmaktadr.

çOCUKLARIMIZ KOBAY DEL

SMA hastas çocuklarmz üzerinden yürütülen kirli kampanyaya açklk getirmek istiyorum. Güncel ve ie yarad ispat edilen tedaviler SMA Bilim Kurulumuzun önerisi ile uygulanr. Gen tedavisi ad altnda ortaya atlan yöntemin bilimsel olarak ie yaradn gösteren somut veri bulunmamaktadr. laç irketlerinin basks ile çocuklarmzn kobay olarak kullanlmasna izin vermeyeceiz. Kampanya düzenleyerek zikredilen rakamlar, önerilen finansal kaynaklar bu zamana kadar çocuklarmzn tedavisi için ayrlan kaynan yannda hiçbir deer ifade etmemektedir.

Ana Sayfaya Git