Tedavilerine başlanıyor!

Kelebek hastası 6 çocuğun katı yemek yiyebilmesi için tedavi süreci başladı

Haberler 01.11.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda kelebek hastal olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastas olan ve sürekli sv besinle beslenmek zorunda kalan 6 çocuk, Kütahyada yemek borusu tedavisi olmak için umut yolculuuna çkt.

Ar bir cilt hastal olan, halk arasnda kelebek hastal diye bilinen rahatszlk nedeniyle yemek borusu kapanan 6 çocuk, doduundan beri sadece su, süt, meyve suyu gibi sv gdalar alabilmesi nedeniyle yetersiz beslenme sorunu yayordu. Kat yemek yemeye hasret kalan 6 çocuk, Kütahya Salk Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya çelebi Eitim ve Aratrma Hastanesinde Tp Fakültesi çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dal Bakan Prof. Dr. brahim Uygun ve ekibi tarafndan özel yöntemlerle cerrahi operasyon ile yemek borusu, balon yöntemiyle tedavi edilmek üzere Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan tahsis edilen araçla yola çkt. Gerçekler Dünyas Aratrma Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan enay çalrn öncülüünde ücretsiz ameliyat olacak olan çocuklara ilk olarak köfte sözü verildi.

ARTIK RAHATLIKLA YEMEK YYEBLECEKLER

Gerçekler Dünyas Aratrma Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan enay çalr, çok güzel umutlarla yola çktklarn söyleyerek, çocuklarn artk rahat yemek yiyebileceini belirtti. çalr, Allah nasip ederse çocuklarmzn yemek borusunu açmaya Kütahyaya doru gidiyoruz. Burada çocuklar büyük skntlar yayorlar. Ondan dolay orada hocamz bizi bekliyor. nallah yarn sabah çocuklarmzn dilatasyonu yaplacak. Artk rahatlkla yemek yiyebilecekler. 6 hastay götürüyoruz, ya aral 5 ile 20 aras. Büyükehir belediyesi bize arac oldu, arac tayin eden Sosyal Hizmetler Daire Bakan Hayrullah kardeimize çok teekkür ederim. Kelebeklerimiz için, her konuda bizimle beraber yanmzda ve bizi destekliyor. Ameliyat ücretsiz, ameliyat tatil olmasna ramen getirin ben çocuklar alrm diyen Ana Bilim Dal Bakan Prof. Dr. brahim Uygun hocamzn destekleriyle gidiyoruz. çok güzel umutlar var ve en basit bir ekilde ve çocuklar hiç zedelemeden ameliyatn yapan tek hocamz. Ameliyat sonras ilk kendilerine geldiklerinde köfte ekmek Allah nasip ederse yiyecekler. Köfteleri beraber yiyip tekrar Diyarbakra doru yola çkacaz dedi.

YILLAR OLDU NE ZAMAN YEMEK YEDM UNUTTUM

Yllardr yemek yiyemediini ve yllardr ne zaman yemek yediini unuttuunu kaydeden kelebek hastas Büra Eil, yemek yerken zorlandn, boaznn açlmas için yola çktn belirterek herkesin duasn beklediini söyledi.

Kelebek hastas Ülger Berivan Direkçi ise, bir yl önce ameliyat olduunu fakat 2 ay öncede tekrardan beslenemediini vurgulayarak tekrardan ameliyat olmak için Kütahyaya gittiini her insann yedii yemeklerden yemek istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git