Tek bir hatıra için beynin birbirinden uzak bölgeleri harekete geçiyor

Amerikalı bilim adamları, tek bir hatırayı depolamak için beynin birbirinden uzak bölümlerinin harekete geçtiğini ortaya koydu.

Haberler 21.05.2017 - 12:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sonuçlar Nature dergisinde yaymlanan ve fareler üzerinde yaplan aratrma, baz eylerin ksa süreli hafzada tutulmas için beynin birçok düünce ve eylemin oluturulmasndan sorumlu d katman korteksin, talamus olarak adlandrlan ve beynin merkezinde yer alan küçük bir bölgeye bel baladn gösterdi.

Howard Hughes Tp Enstitüsü Janelia Aratrma Kampüsünün klinik çalmas, talamusun belli bal ksmlarnn, bilinç ve bilisel ilev üzerinde önemli rol oynayabileceini ortaya koydu.

BEYNN UZAK BÖLGES

Aratrma ekibinin lideri Karel Svoboda, çalmada, korteksin, anlar muhafaza etmeyi tek bana yapamayacan, talamusun bu süreçte önemli bir itirakçi olduunu gözler önüne serdiini ifade etti.

Svoboda, korteksin ALM ad verilen bölümüyle talamus arasndaki bilgi akn pin pon oyununa benzeterek, Önce biri, sonra dieri karsndakini harekete geçiriyor. Bu ileri geri eylem, hafzaya karlk gelen faaliyet örüntüsünün devamlln salyor. dedi.

Ana Sayfaya Git