Tek seferde verilen sağlık raporu süresi 14 güne çıkarıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresinin, 14'e yükseltildiğini duyurdu

Haberler 18.03.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda, tek hekim tarafndan 10 gün verilebilen rapor süresinin, 14e yükseltildiini bildirdi.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs ile mücadele tedbirlerine ilikin yazl açklama yapt.

Kronik hastalarn, 1 Mart ve sonrasnda süresi dolan salk raporlar ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olmasna yönelik karar aldklarn anmsatan Selçuk, kronik hastal nedeniyle salk raporuna dayal olarak ilaç ve tbbi malzeme alan hastalarn yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacan belirtti.

Böylelikle kronik hastalarn ve yüksek risk grubunda bulunanlarn, reçete yazdrmak için salk hizmeti sunucularna bavurma zorunluluu olmayacana iaret eden Bakan Selçuk, bu sürede ilaç ve tbbi malzemelerin bedelini de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan karlayacaklarn kaydetti.

- göremezlik ödenei SGK tarafndan karlanacak

Bakan Selçuk, vatandalarn, Salk Bakanlnn koronavirüs riskine kar önerilen 14 kurala hassasiyetle uymas gerektiini vurgulayarak, yurt dndan gelenler için 14 gün karantina süresinin önemine dikkati çekti.

Selçuk, Yurt dndan gelen vatandalara, Z03.8 ve Z03.9 (hastalk üphesi) tanlar halinde tek hekim tarafndan 14 güne kadar istirahat, i göremezlik raporu verilebilecek ve i göremezlik ödenei SGK tarafndan karlanacak. ifadelerini kulland.

Bakan Selçuk, böylelikle tek hekim tarafndan tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresinin 14e yükseltildiini aktard.

Ana Sayfaya Git