Tıpta geleneksel tedaviye dönüş!

Diyarbakır'da bel ve boyun fıtığı, migren, diz rahatsızlıklarında geleneksel tedavi yöntemleri kullanılıyor.

Haberler 22.04.2021 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayc Tp Uygulama Merkezinde (GETAT) hacamat, sülük, ozon, akupunktur gibi geleneksel tedavi yöntemleri, alannda uzman doktorlarca uygulanyor.

Yaklak 2 ay önce hizmete açlan merkezde, bel ve boyun ft, migren ile diz rahatszlnn neden olduu arlardan kurtulmak isteyen hastalara akupunktur, sülük, hacamat, apiterapi, proloterapi, mezoterapi ve ozon terapi tedavileri yaplyor.

DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, merkezde uygulanan tedavilerin, Salk Bakanl tarafndan belirtilen yönetmelikler dahilinde uzman hekimler gözetiminde yapldn söyledi.

Baklk sisteminin güçlenmesi için modern tbbn yannda tamamlayc olarak uygulanan ve bilimsel dayanaklar olan bu tedavilerle ksa zaman içinde iyileen çok sayda hastalarnn olduunu kaydeden Akda, bu tedavilerin, alannda uzman, tp eitimi alm hekimlerce uygulanmas gerektiini belirtti.

Akda, 2 ay önce hizmete giren merkeze ilginin çok yüksek olduunu sözlerine ekledi.

Merkez Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Akkoç ise hastalara uygulanacak tedaviler için dier bölümlerle görü alveriinde bulunduklarn ve rahatszl birlikte deerlendirdiklerini aktard.

Tedavilerde güzel sonuçlar aldklarn, merkezde uygulanan tedavilerin tamamen bilimsel verilere dayandn kaydeden Akkoç, tedavi amaçl uygulamalarn hastanede yaplmasnn büyük bir avantaj olduunu dile getirdi.

Merkezde tedavilerin uzmanlar tarafnda yapldn Akkoç, öyle devam etti:

çok modern tp tedavisi var. Fakat çok ciddi yan etkileri de var. stenmeyen yan sonuçlar da dourabiliyor. Geleneksel ve tamamlayc tpta bunlarla karlamyoruz. Tamamen geleneksel yöntemleri kullanyoruz. Bazen geleneksel bitkiler kullanyoruz. Yan etki olmuyor. Dolaysyla hastalar bu açdan tercih ediyor. Hasta ameliyat olamyor veya ar bir probleminden dolay ameliyat olmas sakncal ise ömür boyu bu ary çekmektense merkezimizde ciddi anlamda arlarn hafifletiyoruz. Uyguladmz tedavilerle arlarndan kurtardmz hastaya konforlu bir yaam salyoruz.

Hastalardan Bilal Ölmez (43) ise daha önce karacier yalamasndan dolay ciddi rahatszlk yaadn belirterek, tedavi edilmesine ramen iyileme salayamadn söyledi.

Ölmez, Merkezin açldn duydum ve merkeze bavurdum. Merkezde, hekimler 3 seans uygulad. Bu seanslardan sonra kendimi gayet iyi hissediyorum. Geceleri rahat uyuyorum. Hekimlerimize teekkür ediyorum. diye konutu.

Merkezde sülük tedavisi gören Yaar Kaya da (52) boyun ve omuz arlarndan dolay daha önce tedavi gördüünü ancak bir iyileme olmad için merkeze bavurduunu söyledi.

Kaya, merkezde uygulanacak tedaviyle bir an önce salna

Ana Sayfaya Git