Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan'dan kış öncesi aşı çağrısı

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış geldiğinde daha çok kapalı alanlarda kalınacağı için bulaş riskinin artabileceğine dikkati çekerek, "O yüzden aşıyı artırıp tedbirlere uyumu yükseltmeliyiz." dedi.

Haberler 28.10.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lhan, bir etkinlie katlmak üzere geldii anlurfada, Türkiyede 18 ya üzeri ikinci doz alamada yüzde 77e gelindiini ancak toplumsal baklk hedefinin yakalanabilmesi için bu orann yüzde 80lerin üzerinde olmas gerektiini söyledi.

AIYI HMAL ETMEMELYZ

Son dönemde günlük vaka saylarnn 25-30 bin arasnda deitiini ifade eden lhan, öyle konutu:

Eer u ana kadar çift doz al yüzde 77lik bir nüfusumuz olmasayd u an bu rakamlarn çok daha yüksek olacan söyleyebilirdik. Belki 2-3 kat bile olurdu. Bu nedenle k mevsimi geldiinde daha çok kapal alanlarda kalacamz göz önünde bulundurarak bula riskinin artabileceini deerlendirmeliyiz. O yüzden ay artrp tedbirlere uyumu yükseltmeliyiz. Kapal alanlar mutlaka havalandrmal, kapal alanlarda maske takmal ve ay ihmal etmemeliyiz.

Üçüncü doz alamann en az ikinci doz kadar önemli olduunu anlatan lhan, bata 65 ya üstü olmak üzere Salk Bakanlnca üçüncü dozu tanmlanan herkesin bir an önce alarn yaptrmas gerektiini vurgulad.

YERL AI çALIMALARI

Prof. Dr. lhan, baz vatandalarn yerli ay beklediine iaret ederek unlar kaydetti:

Yerli ann çalmalar devam ediyor. 3. faz tamamlandnda inallah ylba gibi yerli amz devreye girecek. Biliyoruz ki yerli ay bekleyen çok sayda vatandamz var. Özellikle Güneydou ve Dou Anadolu bölgelerimizde Yerli amz çksn da a olalm diyen vatandalarmza müjdeyi verebiliriz. Dünyada pek çok a gelitiriliyor. nallah bizim TURKOVAC amz inaktif alarda dünyada da ksa zamanda liderlii ele geçirecektir. Bizim tüm Türk cumhuriyetlerinde, Türkiyede, Kbrsta, bütün Asya ve Avrupada etki oluturacamz düünüyorum. Son günlerde Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, Afrika ziyaretlerinde bizim yerli amz TURKOVAC gündeme getirdi. Yakn zamanda a tedarikimiz daha kolay olur. Türk as, öyle bir aamaya gelmeli ki dünyann kullanaca bir a olur. Ann milleti yok, ay hangi ülke iyi üretirse bütün dünya bunu kullanmay tercih edecektir.

Ana Sayfaya Git