Topuk Dikeni!

Dr. İsmail Gökyar, topuk dikeni rahatsızlığının ayak kemiğinin aşırı zorlanmasına bağlı olarak topukta kalsiyum birikintisine bağlı kemiksi çıkıntının oluşmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Gökyar, ayağın altından geçen ve topuk kemiğini parmaklara bağlayan plantar fasya adındaki kalın doku bandının iltihaplanması sonucunda rahatsızlığın oluştuğunu ifade etti.

Haberler 16.09.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. smail Gökyar, topuk dikeni rahatszlnn ayak kemiinin ar zorlanmasna bal olarak topukta kalsiyum birikintisine bal kemiksi çkntnn olumasyla ortaya çktn belirtti. Gökyar, ayan altndan geçen ve topuk kemiini parmaklara balayan plantar fasya adndaki kaln doku bandnn iltihaplanmas sonucunda rahatszln olutuunu ifade etti. Dr. Gökyar, Genellikle kadnlarda düz taban problemi olanlarda, gün içinde uzun süre ayakta çalanlarda, ayaa yük bindiren i ve sporlarla uraanlarda ve kilo fazlas olanlarda topuk dikeni oluumu daha sk görülüyor. Topuk dikeni genellikle 40 ya sonras ortaya çkmakta. Topuk dikeni sorunu bulunan kiiler yataktan ilk kalktklarnda veya uzun süre oturduktan sonra ilk adm atarken ar hissetmekte dedi.

Ameliyatsz tedavi mümkün

Genel olarak egzersiz, ayak masaj ve ar kesicilerle arnn kontrol altna alnmasnn mümkün olduunu belirten Gökyar, Topuk dikeni sorunu bulunan kiiler yumuak tabanl ayakkablar ve tabanlk kullanmyla rahatlk salayabiliyor ve cerrahi tedaviye nadiren bavuruyor. Bu tedavilere ramen hastann arlarnn geçmemesi durumunda en iyi seçenek radyofrekans tedavisi. Radyofrekans tedavisi ile arya neden olan sinirlerin dokulara zarar vermeden iyiletirilmesi hedefleniyor ve hastalar ilemden 3-4 saat sonra günlük hayatlarna geri dönebiliyor diye konutu.

lemin ameliyathane artlarnda yapldn ve yaklak 20 dakika sürdüünü belirten Dr. Gökyar, radyofrekans ileminin tek seanslk bir uygulama olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git