Traş sonrası nemlendirici!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Yardımcı, tıraş sonrası cilt tipine uygun nemlendiriciler ve balsamların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Deri yüzeyini kurutan ve tahriş riskini arttırıcı özelliği olan alkol içeren ürünler seçilmemelidir. Bu ürünler cilt yüzeyinde yıkıma yol açabiliyor." ifadelerini kullandı.

Haberler 16.07.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Banyo yaplamayacaksa su ile yaklak 2 dakika sakaln slak bir ekilde bekletilmesinin kllarn yumuamasn salayacan kaydeden Yardmc, kayganlamay artrmak ve tahrii azaltmak için jel ve köpük kullanmn önerdi.

Yardmc, sakal tra esnasnda kllarn çk yönünün tersine yaplan geçilerin sivilce ve batk riskini artrabileceini, kllarn çk yönüne paralel olarak tra olunmas gerektiini belirterek, tra sonrasnda bçaklarn iyice temizlenmesi ve slak braklmamas gerektiini bildirdi.

Derinin en d tabakasnda keskin tra bçaklarndan kaynaklanan irili ufakl syrklar oluabilecei aktaran Yardmc, hafif souk su ile yüzün durulanmasnn tahri olmu deride rahatlama salayacan ifade etti.

TIRA SONRASI CLT TPNE UYGUN LOSYONLAR KULLANILMALI

Dr. Ör. Üyesi Gürkan Yardmc, tra srasnda deride meydana gelen hasarlarn, onarc özellii bulunan ürünlerle iyiletirilebileceini belirtti.

Tra sonras cilt tipine uygun nemlendiriciler ve balsamlarn tercih edilme gerektiinin altn çizen Yardmc, unlar kaydetti:

Deri yüzeyini kurutan ve tahri riskini arttrc özellii olan alkol içeren ürünler seçilmemelidir. Bu ürünler cilt yüzeyinde ykma yol açabiliyor. Ciltte kzarklk, tahri, pullanma, sivilce, batk ile yanma ve batma hissi gibi sorunlar önlemek için tra sonras cilt tipine uygun losyonlar kullanlmal. Yal cilt yapsna sahip kiiler su bazl nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yaps olanlarda ise ya bazl nemlendiriciler kullanlabilir. Gözeneklerde tkankla sebep veren ürünler kllarn çkn zorlatrarak deride sivilcelenmeye sebep olabilir.

Yardmc, farkl yönlerde çkan yüz kllarnn bata neden olduunu anmsatarak, bu problemin lazer epilasyonla giderilebileceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git