TTB: Bu şartlarda hekimlik yapılamaz, sağlık hizmeti sunulamaz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Trabzon'da Dr. Esra Ersöz Genç'e yönelik şiddetle ilgili açıklama yaptı.

Haberler 28.04.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzonda Karadeniz Teknik Üniversitesi Tp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi gören, akcier kanseri olan koronavirüslü bir hastann hayatn kaybetmesi sonrasnda hasta yaknlar Dr. Esra Ersöz Gençe saldrmas ile ilgili açklama yapld.

TTB Merkez Konseyi tarafndan yaplan açklamada, Bu akl tutulmas, bencillik, nereden alnd bilinmeyen özgüven ve cezaszlktan alnan cesaret gerekli yaptrmlara uramaz, en etkili azlardan tutum alnmaz ise bu ülkede hekimlik yaplamaz, salk hizmeti sunulamaz demektir ifadeleri kullanld.

YASA çIKARMAKLA ENGELLENMYOR

Salkta iddet salgn ortamnda salkçlara jest olarak yasa çkarmakla engellenemeyeceinin belirtildii açklamada, u ifadelere yer verildi: Kararl,samimi ve net bir siyasi tutum alnmal, ülkeyi ve salk ortamn yönetenler bu konuyu taktik olarak deil gerçek ve yaamsal bir sorun olarak görüp adm atmaldr. Bizler süslü ceza cezalar deil caydrcl olan bir ileyi ve hukuki süreç bekliyoruz. Bu tür saldrganlarn örnek alnamayaca, yapanlarn piman olaca tutumlar bekliyoruz.

Covid-19 ortamnda kendisinin ve yaknlarnn hayatn da riske alarak görev yapan genç bir kadn hekime bu saldrnn yaplmas, Covid-19 hastalarnn tedavi gördüü bölümde bütün hastalar da riske sokarak baskn yaplabiliyor olmas, Covid-19 salgn sonrasnda biz hekimleri ve salk çalanlarn nasl bir ölümcül tablonun beklediinin habercisidir.

Öncelikle gerek hekim ve salk çalanlarnda yarattklar fiziksel ve ruhsal travmalar gerek hastaneye ve hastalara verdikleri zarar gerekse de salgn ortamnda topluma verecekleri virütik ve kültürel tahribat dikkate alnarak bu saldrganlarn etkin biçimde cezai yaptrma tabi olmalarn bekliyoruz.

Bata Dr. Esra Ersöz Genç olmak üzere Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tp Fakültesi Farabi Hastanesinde görev yapan bütün hekimlere ve salk çalanlarna geçmi olsun dileklerinin iletildii açklamada Yalnz olmadklarnn ve salkta iddeti el birlii ile bu ülkenin gündeminden çkarmaya kararl olduumuzun bilinmesini istiyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git