Tüp bebek isteyenlere "sigara içmeme" şartı

Türkiye'nin tütünle mücadelede yeni yol haritasının belirlendiği "Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2019-2023"te, tüp bebek tedavisi ücretinin geri ödeme kapsamında karşılanabilmesi için anne ve baba adayına sigara kullanmama şartı getirilmesi öngörülüyor

Haberler 18.07.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eylem plannda gebelere, 18 ya alt gençlere ve kronik hastal olanlara yönelik özel sigara brakma hizmeti planlanacak

Evlenmek için müracaat etmi sigara kullanan çiftlerin sigara brakma motivasyonunu artrmak için çiftlere sigaray brakma polikliniklerine müracaat etme zorunluluu, ücretsiz ilaç ve bant destei salanmas söz konusu olabilecek

Tütünle mücadele kapsamnda Türkiyenin yeni yol haritasnn belirlendii Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Plannda (20192023), tüp bebek tedavisi ücretinin geri ödeme kapsamnda karlanabilmesi için anne ve baba adayna sigara kullanmama art getirilmesi öngörülüyor.

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Plan 20182023 tamamland.

Planla kanserden ksrla, solunum yolu problemlerinden kalp ve damar hastalklarna kadar birçok salk sorunun sorumlusu olarak gösterilen tütün ve tütün mamullerinin kullanmyla bu ürünlerin dumanna bal oluabilecek maruziyetin önlenmesi için birçok alanda yeni uygulamalarn hayata geçirilmesi amaçland.

Tüp bebek isteyenlere sigara içmeme art

Eylem planna göre, sigaray brakmann tevik edilmesi amacyla BrakKazan kampanyalar düzenlenecek.

Sigara kullanmayan personele yönelik pozitif ayrmclk uygulamalar hayata geçirilecek. Bu kapsamda, mesainin 30 dakika erken bitirilmesi, 1 yl için 7 gün fazladan yllk izin hakk tannmas, sigorta primlerinin düürülmesi, hiçbir çalann sigara içmedii sigarasz iletmeler için vergi indirimi uygulamas, çocuk ve aile yardm tutarlarnn arttrlmas gibi uygulamalar söz konusu olabilecek.

Evlenmek için müracaat eden sigara kullanan çiftlerin sigara brakma motivasyonunu artrmaya yönelik yeni düzenlemeler ve uygulamalar da hayata geçirilecek. Bu kapsamda, çiftlere sigaray brakma polikliniklerine (SBP) müracaat etme zorunluluu, ücretsiz ilaç ve bant destei salanmas söz konusu olabilecek.

Türkiyeye özgü klinik rehber oluturulacak

Gebelere, 18 ya alt gençlere ve kronik hastal olanlara yönelik özel sigara brakma hizmeti planlanacak.

Söz konusu kitleye özel sigara brakma tedavisine yönelik Türkiyeye özgü klinik rehber oluturulacak, tütün bamll tedavisi hizmeti sunan özellemi birimler hayata geçirilecek.

Ayrca tüp bebek tedavisi ücretinin geri ödeme kapsamnda karlanabilmesi için anne ve baba adayna sigara kullanmama art getirilmesi söz konusu olabilecek.

Ana Sayfaya Git