Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran 8 beslenme önerisi

Bebek sahibi olmak için tüp bebek yöntemine başvuran çiftlerin bazı önerilere dikkat etmesi, tedaviye büyük destek sağlıyor. Bu süreçte stresi kontrol altına almak, hareketli yaşam ve düzenli egzersiz ile birlikte sağlıklı beslenme gibi faktörleri yaşam tarzı olarak benimsemek, başarıyı artırıyor.

Haberler 31.01.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memorial Dicle Hastanesi Kadn Hastalklar ve Doum ile Tüp Bebek Merkezi Uzman Op. Dr. Uur Deer, tüp bebek tedavi sürecinde baary artran faktörler ve beslenme önerileri hakknda bilgi verdi.

Stresi kontrolü salanmal

Tüp bebek tedavi süreci karar alnd anda aslnda tedavi balam demektir. Hastann mutlaka tedavi sürecine kendini psikolojik olarak hazrlamas gerekir. Stresi azaltmak için baz aktivitelerde bulunmak, düzenli egzersiz ve doa yürüyüleri yapmak, doru beslenmek, zihinsel ve fiziksel hazr olmak tedavide baar ansn artran etkenlerdir. Tüp bebek tedavi sürecinde haftada 2-3 kez yürüyüe çklabilir.

Psikolojik destek önemli

Bu süreçte baba adayna da büyük görev dümektedir. Anne aday ile arasndaki iletiimi her zamankinden daha sk tutmal, ona her konuda destek olmaldr. Tedavi sürecinin olumsuz sonuçlanaca endiesi bir kenara braklmal ve tekrar denenebilecei unutulmamaldr.

Normal gebelik süreci olduu bilinmeli

Tüp bebek tedavi yöntemini doal bir gebelik süreci olarak kabul etmek gerekir. çünkü bu yöntemle gebe kalanlar kadnlar da normal bir hamilelik dönemi geçirmektedir. Dünyaya gelen bebek de dier bebeklerden farkszdr.

Diyetisyen yardm alnmal

Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Doktorun beslenme konusunda önerileri mutlaka dikkate alnmaldr. Bunun yan sra uzman bir diyetisyen ile görüülüp detayl bir baz 2 nme plan yaplabilir. Mümkün olduu kadar da fast food ve abur cubur olarak adlandrlan besinler yerine daha taze, organik besinler tüketilmelidir.

Tüp bebek tedavi sürecinde beslenme önerileri

1. Sigara içiliyorsa, en az 2 ay öncesinden braklmal ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmaldr.

2. Tüp bebek tedavisinde baary artran etkenlerden biri de ideal kiloda olmaktr. Tedaviye balamadan önce ideal kiloyu yakalamak için diyetisyen yardm alnabilir.

3. Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sv almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir.

4. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya ve havuç sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalk yemek programnda en az 2 gün kuru baklagiller olmaldr.

5. Protein, mineral ve omega3 bakmndan en zengin olan besin balktr. Haftada en az üç kez balk tüketmek, tedavi baarsn olumlu etkiler.

6. Kzartma, zgara gibi piirme yöntemleri yerine; halama, buulama, frnda piirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrca makarna ve sebzeler çok fazla halanmamaldr.

7. Folik asit bakmndan zengin yeil yaprakl sebzeler, fndk ve badem gibi kuruyemiler tercih edilmelidir.

8. eker yerine kullanlan tatlandrclar, tüp bebek tedavi sürecinde braklmaldr.

Ana Sayfaya Git