Tüp bebek tedavisinde mikroçip uygulaması

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tüp bebek tedavisinde mikroçip uygulaması hakkında bilgi verdi.

Haberler 29.08.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günümüzde tüp bebek tedavisi için bavuran hastalarn yaklak yüzde 40-45inde erkek faktörünün mevcut olduu gözleniyor. Sperm say ve hareketliliindeki azln doal yollardan gebelik ansn ortadan kaldrmakta olduunu ifade eden Fçcolu, Son dönemde gelitirilen mikro çipli tüp bebek tedavisi pek çok çifte umut kayna olmutur. Harvardda bir Türk bilim adam tarafndan gelitirilen bu yöntem ülkemizde de uygulanmaya balanmtr dedi.

Tüp bebek tedavisinde mikroçip uygulamasnn kullanlmasyla birlikte gebelik oranlarnda belirgin art meydana geldiine dikkat çeken Fçcolu, Mikro akkan çip teknolojisi sayesinde DNA yaps en iyi olan spermler seçilerek, en iyi olan embriyolar oluturulmakta böylelikle baarl sonuçlar alnmaktadr. Teknolojinin yeni olmas nedeniyle kullanm snrldr.Ancak yenilikleri takip eden baarl tüp bebek merkezleri bu uygulamaya geçmitir. Bu yöntem erkek ksrlnda çok önemlidir diye konutu.

Sperm çipleri gelitirilmitir

Salkl spermlerin seçilmesinde yardmc olacak sperm çipleri gelitirildiini belirten Fçcolu, Sperm çipleri mikro kanalcklardan olumaktadr.Mikro kanallar kaliteli spermlerin seçimini salar. Salksz DNA hasarl spermler bir bölümde toplanrken, salkl ve kaliteli olanlar mikro kanallardan geçerek baka bir bölümde toplanr. Seçilen bu spermler ile yaplan mikro enjeksiyon yönteminde elde edilen gebelik oranlar daha yüksek olur.Bunu uygulayan kliniklerde baar oran çok daha yüksektir. Normal fizyolojiye baktmzda,sperm yumurta ile bulumadan önce pek çok bariyerden geçer. Vajina ve servisteki mukus dediimiz kadnn doal svlar bu görevi üstlenmitir.Spermlerin kötüleri burada elenip salkl olanlar rahim içine ular.Mikro çip teknolojisi, tüp bebek tedavisi dnda baka alanlarda da baaryla kullanlan çok önemli bir gelimedir. Mikro enjeksiyon yönteminde salkl spermlerin kullanlmasna olanak vermesi sayesinde, gebelik elde etmek oldukça kolaylamtr. Bu yar kazanan spermler yumurtay dölleme kabiliyetine sahip en iyi spermlerdir diye konutu.

Ana Sayfaya Git