Türkiye biyoteknolojik ilaç üreten 6'ıncı ülke olacak

BİYOLOJİK ilaç üretmeyi hedefleyen Türk ilaç firması Pharmactive, Güney Koreli ilaç şirketi Polus ile global yatırım ortaklığı yaptı. İki ülkede de üretim tesisi kurulması planlanırken, Türk firması bu anlaşma ile 34 ülkede satış ve pazarlama yapmaya başlayabilecek.

Haberler 16.12.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki yl önce Güney Koreli Polus firmas ile tantklarn söyleyen Pharmactive Yönetim Kurulu Bakan Haluk Sancak, ortakln Türkiye açsndan da faydal olacan belirtti ve unlar söyledi:

Daha AR-GE dönemindeyken, innovatif bir yaklam sergileyerek biyoteknoloji alanna giri yapmak istedik ve bir ortaklk yaptk. Biyoteknoloji zaten dünyada geliecek bir alan. Türkiyenin de bu alanda bir yeri olmas gerekiyor. Bu anlamda biz firma olarak doru bi hamle yaptmz düünüyoruz.

TÜRKYE BYOTEKNOLOJK LAç ÜRETEN 6INCI ÜLKE OLACAK

Biyoteknolojik ilaçlarn kimyasal ilaçlardan farkl olduunu ve dünyada sadece 5 ülkenin üretebildiini söyleyen Sancak, Türkiyenin de bu alanda dünyada 6nc ülke olacan söyledi ve sözlerine öyle devam etti: Biyoteknoloji ilaçlar çok sayda firmann yapabildii ilaçlar deil. nnovatif bir yaklam olarak görüyoruz ve bizim firmamzda bu özellikli ilaçlara girme ansn yakalam olacak. Ülkemiz de bu ilaçlar u anda ithal ediyor ama çok yakn bir gelecekte bu ürünleri Türkiyede üreterek hem kendi ihtiyacmz karlayacaz hem de ihraç etmeyi hedeflemekteyiz.

Biyoteknolojik ilaçlarn içeriini de anlatan Sancak, özelliini u ekilde özetledi: Biyoteknolojik ilaçlar daha fazla özellii olan, yan etkisi genellikle daha az ve tedavi üstünlüü olan ilaçlar olduu için deerli ilaçlar. Hastalarn ihtiyac olan, hekimlerimizin de tercih ettii ilaçlar.

LAç PAZARININ BÜYÜKLÜÜ DÜNYADA OTOMOBL PAZARINI GEçECEK

Toplantya katlan Polus Yönetim Kurulu Bakan SeungHeon Nam ise dünyada ilaç pazarnn büyüklüünün 1 trilyon 150 milyon dolar olduunu, biyoteknolojik ilaç pazarnn büyüklüünün ise 220 milyon dolar olduunu belirtti. Nam, yaknda ilaç pazarnn büyüklüünün otomobil endüstrisinin pazar büyüklüünü geçeceini söyledi ve sözlerine öyle devam etti: Dünya genelinde 5 ülke biyoteknolojik ilaç üretiyor. Bu ülkeler ABD, ngiltere, Japonya, Güney Kore, sviçre. Polus ve Pharmactive ortaklnda gerçekletirilecek yatrmla Türkiye,biyoteknoloji alannda dünya standartlarnda ilaç üretebilen 6.ülke olacak. Türkiyede yaplacak tesisin Güney Koredeki tesisle ayn zamanda onay almasn bekliyoruz. Türkiyeden ürünleri Avrupaya göndereceiz. Saya Grupun bünyesindeki izinlerle 34 ülkeye ihraç edilecek ve tedariki de buradan salanacak. Fabrikada üretilen ürünlerin yüzde 5i iç pazarda kalacak, yüzde 95 i ihraç edilecek. Güney Koredeki Fabrika ile Türkiyedeki fabrika ayn üretim kabiliyetine sahip olacak. Uzun vadede hangi ürünün Türkiyede hangisinin Korede üretileceine kara vereceiz. En güvendiimiz ürünlerden mutabk kaldklarmz tüm dünya için Türkiyede üreteceiz.

Ana Sayfaya Git