Türkiye dünyanın en mutsuz ülkeleri içerisinde yer aldı

156 ülke baz alınarak hazırlanan rapora göre, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye bir önceki yıla oranla 5 basamak gerileyerek mutluluk endeksinde 74. sırada yer aldı.

Haberler 23.03.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, dünya mutluluk endeksi oranlarn inceledi. Ajans Pressin Birlemi Milletler Sürdürülebilir Kalknma çözümleri A raporundan ve medya yansmalarndan derledii bilgilere göre, dünyann en mutlu ülkesi Finlandiya oldu. Türkiye ise bu listenin 74. srasnda yer alrken, bir önceki yla oranla 5 basamak gerileme kaydetti. Mutluluk seviyesini belirlemek için; kii bana düen gayri safi yurtiçi hsla, sosyal destek, salkl ömür beklentisi, yaam tercihlerini yapabilme özgürlüü, cömertlik ve yolsuzluk algs gibi ölçütler baz alnd.

DÜNYANIN EN MUTSUZ ÜLKES BURUND

Medyaya yansyan haber balklarna göre, Türkiyede yaayan insanlarn mutsuz olma nedenlerinin banda; geçim derdi, yaam standard, isizlik, kadna yönelik iddet ve son zamanlarda trmana geçen cinsel taciz haberleri yer ald. Finlandiyann ilk srada yer ald listenin ilk beinde yer alan dier ülkeler ise; Norveç, zlanda, Danimarka, sviçre olarak belirlendi. Böylelikle dünyann en mutlu insanlarnn Kuzey Avrupa ülkelerinde yaad bilgisine ulald. Buna karn dünyann en mutsuz ülkesi Burundi oldu. Burundiyi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Tanzanya, Yemen Ruanda, Suriye, Liberya, Haiti ve Malavi gibi farkl ülkeler izledi. Aratrmann 74. srasnda yer alan Türkiyenin önünde ve arkasnda bulunan ülkelerin Belarus ve Pakistan olduu görüldü. 156 ülke içinde yaayan yabanclarnda mutluluk endeksine baklrken, Finlandiya yine zirveyi kimseye kaptrmad. Bu sralamann sonunda yer alan ülke ise Suriye olarak belirlendi. Türkiye de bu listenin 53. srasnda kendine yer edindi.

Ana Sayfaya Git