Türkiye sağlık sisteminden memnun

MEDYA takip kurumu Ajans Press, sağlık sistemine ilişkin memnuniyet raporunu ve medya yansımalarını inceledi. Dünya üzerinde 27 ülkeyi kapsayan, 20 bini aşkın kişi ile yapılan araştırmaya göre sağlık sisteminden en memnun olan ülke Türkiye oldu.

Haberler 16.02.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ajans PressinTürkiye Barometresi Aratrmas verilerinin yan sra medyaya yansyan haber balklarndan elde ettii bilgilere göre, 27 ülkede 20 bini akn kiiyle yaplan aratrmada, salk sisteminden en memnun ülke Türkiye olarak belirlendi. Aratrmaya katlan 16 ile 64 ya arasndaki insanlara en çok endie ettikleri 3 konu sorulurken, Türkler sadece yüzde 3 orannda salk sistemi diye yant verdi. Dünyaya bakldnda ise bu oran yüzde 24 olarak belirlendi.

YÜZDE 72 LE EN MEMNUNYETSZ MACARLAR

Salk sisteminden en memnun ülke sralamasnda, Türkiyeyi, yüzde 6 ile Güney Kore, Meksika ve Arjantin takip etti. Arjantini de yüzde 7 ile Malezya, yüzde 9 ile talya izledi. Buna karn, salk sistemine ilikin memnuniyetleri sorulan kiilerden en memnun olmayan, yüzde 72 ile Macaristan oldu. Macaristan da yüzde 62 ile Polonya takip ederken, yüzde 46 ile Brezilya izledi.

DEVLET HASTANELERNDEK RANDEVU SSTEM çOK KONUULDU

PRNetin gerçekletirdii medya incelemesine göre, geçtiimiz yl yazl basnda 600 binin üzerinde salk haberinin çkt belirlendi. Türkiye, salk sisteminden memnun iken salk bal altnda çkan haberler incelendiinde, özel hastanelerdeki muayene ücretleri ve özellikle büyük ehirlerdeki devlet hastanelerinde randevu sorunu medyann en çok konutuu haberler içerisinde yer ald.

Ana Sayfaya Git