Türkiye'de ilk...

ASELSAN, yerli tıbbi cihaz geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik çalışmalara hayat kurtaran elektroşok cihazlarını da ekledi. Şirketin mühendislik, yüksek teknolojili ürün geliştirme kabiliyeti ile METsis'in elektroşok cihazları konusundaki alan uzmanlığının bir araya geleceği iş birliğiyle yenilikçi ve uluslararası pazarda iddialı ürünlerin yerli imkanlarla üretimi hedefleniyor.

Haberler 25.08.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin yüksek teknoloji merkezlerinden ASELSAN, tbbi cihazlarn yerliletirilmesine yönelik çalmalarn geniletiyor. Hayat kurtaran elektrook cihazlarnn üretimini gündemine alan irket, yenilikçi ve uluslararas pazarlarda iddial yerli ürünler gelitirmeyi amaçlyor.

ASELSAN, savunma elektroniine yönelik bilgi birikimini Türkiyenin güvenlik, ulam, enerji, otomasyon ve salk teknolojileri alanlarndaki ihtiyaçlarn karlamak amacyla kullanyor.

irket, salk teknolojileri alannda da bamll azaltacak, yerli tasarm ve üretim kabiliyetlerini artracak projeler ile çözümler üzerinde çalyor. Bu kapsamda donanm, yazlm, cihaz ve sistem gelitirme, üretim faaliyetleri yürütülüyor.

Tbbi cihazlarn yerliletirilmesini gündemine alan ASELSAN, bir süredir radyoloji (X-Ray) görüntüleme sistemleri, manyetik rezonans (MR) görüntüleme sistemi, harp ve acil yardm akll turnikesi gelitirilmesine yönelik çalmalar gerçekletiriyor.

BYOLOJK SAVUNMAYA YÖNELK

Sivil ve askeri savunmann kritik bir alan olan biyolojik savunmaya yönelik tespit, tehis, analiz ve simülasyon sistemlerinin milli imkanlarla gelitirilmesi ve bu kapsamda gerekli teknolojilerin kazanlmas amacyla biyotan ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlere kar savunma sistemi) sistemlerine yönelik aratrma çalmalarna devam ediliyor.

ASELSAN tbbi cihazlara yönelik bu çalmalara yeni bir ürün daha ekleyecek. irket, bu amaçla METsis Medikal ile defibrilatör (elektrook) cihazlarna yönelik i birlii yapacak.

METsis Medikal, üniversite-sanayi i birliiyle 20den fazla ülkeye ihracat yapan Türkiyenin ilk ve tek eksternal defibrilator cihaz üreticisi olarak dikkati çekiyor.

ASELSANn mühendislik, yüksek teknolojili ürün gelitirme ve kalite yönetimi kabiliyetleriyle METsisin defibrilatör konusundaki alan uzmanlnn bir araya gelecei i birliiyle, bu alanda yenilikçi ve uluslararas pazarda iddial ürünlerin yerli imkanlarla üretimi hedefleniyor.

irket, savunma sanayisinde elde edilen mühendislik yetenekleriyle Türkiyenin tbbi cihaz üretimi konusundaki mevcut birikimine liderlik etmeyi ve tbbi cihaz sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlyor.

ZAMANLA YARITA EN ÖNEML YARDIMCI

Dünya genelinde yaamn yitiren her 3 kiiden biri yani ylda yaklak 20 milyon kii kalp rahatszlklar sebebiyle hayatn kaybediyor. Ani kalp durmas da en önde gelen ölüm nedeni olarak görülüyor.

Bu durumla karlaldnda yaama tutunma ansn arttran en etkili ve önemli cihaz defibrilatör yani kalp elektrook cihaz oluyor. Defibrilatör ile kalbe elektrik akm verilerek kalp kaslarndaki düzensiz titreimler sonlandrlyor ve kalbin normal ekilde çalmas salanyor.

AN KALP DURMASI HALNDE

Ani kalp durmas durumunda ilk 20-30 saniyede uygulanan defibrilasyon, yüzde 100e yakn oranda kalp atn normal ritmine döndürebiliyor. Defibrilasyon uygulanmasnda geç kalnan her dakika ise yaam ansnn yüzde 10 azalmas anlamna geliyor. Bu sebeple, hastane dnda da defibrilatör cihazlarna ulalabilmesi çok önem tayor.

Temel ilk yardm eitimi alan herkesin kullanabilecei otomatik defibrilatör cihazlar bu noktada devreye giriyor. Otomatik defibrilatörler kalbin elektriksel aktivitesini analiz ederek elektrook uygulamasnn gerekliliine karar veriyor.

yeri, alveri merkezi, toplu tam araçlar gibi kalabalklarn olduu yerler, otomatik defibrilatör cihazlarnn konumlandrlmas gereken yerler olarak öne çkyor. Bu sayede acil müdahale yetersizlii nedeniyle kalp krizlerinde yüzde 40 orannda seyreden can kaybnn en aza indirilmesi mümkün olabilecei belirtiliyor.

Dünyadaki otomatik defibrilatör cihaz pazar yaklak 3 milyar dolar buluyor ve pazar hzla büyüyor.

Ana Sayfaya Git