Tuvalete giderken cep telefonu ya da gazete almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlknur Turan, hemoroidden korunmada tuvalette 2 dakikadan fazla kalmamanın önemli olduğunu belirterek, tuvalette kalma süresini uzatacak cep telefonu ve gazete alınmamasını önerdi.

Haberler 03.11.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda basur olarak bilinen hemoroidin özellikle toplar damarlara olan basncn artmasndan dolay bu dokuda ime ve aa sarkma oluturduunu, böylece kanama, ar ve ele gelen meme eklinde hastalardan ikayet geldiini söyleyen Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. lknur Turan, en önemli ve en sk görülen nedeninin kabzlk olduunu söyledi. Kabzln 3 günü aan ve zorlanarak dklama yapmak olduunu belirten Turan, Kabzlkta hemoroid dokusunun aa doru zorlanarak itilmesi ve sert gaita, bu dokunun imesine ve aa doru sarkmasna neden olur. Kabzln en sk nedeni de yanl beslenmedir. Kadnlarda gebelik döneminde bebein toplar damara olan basnçtan dolay hemoroid görülebilir dedi.

TUVALETTE K DAKKA

Hastalarn tedavisinde beslenme önerileri ve medikal tedavileri daha sk kullandklarn anlatan Turan, baz hastalarda cerrahi tedavi uygulanabileceini hatrlatt. Hastalktan korunmada en önemli iki etkenin beslenme ve tuvalet alkanl olduuna deinen lknur Turan, öyle konutu:

Beslenmede kastettiimiz posal gdalarn alnmas ve su içimine dikkat edilmesidir. Tuvalet alkanl için günün ayn saatinde özellikle kahvaltdan sonra dklamaya gitmek ve bunu rutin hale getirmek gerekir. Tuvalette 2 dakikadan uzun kalmamak çok önemli. Tuvalete telefon veya gazete ile gidilirse süre uzar. Bu gibi durumlardan kaçnmak gerekir. Dklama hissini fazla ertelememek, dklama srasnda uzun süre knmamak gerekir.

Ana Sayfaya Git