Uçuk deyip geçmeyin

Dermatoloji Uzmanı Dr.Ata Nejat Ertek, vücudun her bölgesinde oluşabilen ama çoğunlukla dudakların dış yüzeyinde ve burun kenarında ortaya çıkan halk arasında uçuk olarak bilinen lezyonların “herpes simpleks” bir cilt sorunu olduğunu söyledi.

Haberler 29.10.2017 - 13:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uzman Dr.Ata Nejat Ertek, virüs nedeniyle oluan uçuun, küçük kzark kabarcklar olarak meydana geldiini belirterek, Dudak uçuu çkmadan önce az çevresinde yada dudakta batma, yanma gibi ikayetler meydana gelir. Dier ikayetler de 24 saat içinde kendini göstermeye balar..Kanma, szlanma veya yanma hissi gibi.. Uçuk virüsü,vücuda girip bir kere iltihap oluturduktan sonra o bölgede var olan sinir düümüne girer ve yerleir.Özellikle vücudun zayf olduu anlar yakalayarak o zaman çoalarak yeniden varolur dedi.

UçUK VRÜSLER

Uçuk virüsünün depresyon, stres, kabus görme gibi durumlarda ortaya çktn anlatan Dermatoloji Uzman Dr.Ata Nejat Ertek, Baklk sistemi zayfladnda,kadnlarn adet dönemlerinde,deri bütünlüü bozulduunda(dudak çevresine çarpma, vurma, srma gibi), uyku bozukluklarnda (ar uykusuzluk gibi..),yorgunluk olduunda, çok fazla güne na ve zarar verici UV nlara maruz kalndnda, vücutta bir enfeksiyon olutuunda uçuk virüsü aktifleebilir.Ayrca anemi hastalklarnda bu cilt sorunu oldukça sk görülür. Uçuk virüsü bulacdr. Bu nedenle uçuu olan kiiler kiisel eyalarn (bardak,çatal,yastk,kak,havlu gibi..) baka kiilerle paylamamaldrlar.Öpümekten ve uçuk olan bölgeye dokunmaktan da (uçuu ellemek,kabuu ile oynamak gibi..) uzak durmallardr.Uçuu olan ve makyaj uygulayan bayanlar makyaj yaparken yada makyajlarn çkarrken çok dikkatli olmallar,kesinlikle uçua el sürmemeliler. Uçuk tedavisinde bu virüsün tekrar etmesine sebep olan durum oldukça önemlidir.Bu sebeple tedavisi için mutlaka bir dermatoloji uzmanna görünülmelidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git