Ucuz güneş gözlüklerine dikkat

Ucuza alınan, kalitesiz cam veya plastikten yapılmış gözlüklerin kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, daha çok estetik hedefli, çeşitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sağlığının düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

Haberler 30.05.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yakc güne ve scaklklar sebebiyle halk arasnda güne gözlüü kullanm gittikçe artarken, uzmanlar kalitesiz gözlüklerin zararlarna dikkat çekiyor.

Hangi tür malzemeden yapld ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduu bilinmeyen sahte güne gözlüklerinin göz salna kalc zararlar verdiini ifade eden uzmanlar, bu tür güne gözlüklerinin kullanlmamasn öneriyor. Ucuza alnan, kalitesiz cam veya plastikten yaplm gözlüklerin kesinlikle kullanlmamas uyarsnda bulunan Göz Hastalklar Uzman Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, daha çok estetik hedefli, çeitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz salnn düünülmesi gerektiini kaydetti.

KALTESZ GÜNE GÖZLÜKLER

Uygun güne gözlüü seçilmemesinin uzun dönemde ciddi problemlere yol açtn belirten Tabar Ozon tabakasnn delinmesi sonucunda, zararl olduu bilinen ultraviyole nlarnn göze olumsuz etkilerinden korunmak için gözlük kullanmak gerekiyor. Koyu renkli camlar, gözbebeimizin büyümesine sebep olur. Ultraviyole nlarn kesmezse, göze daha çok zarar verir dedi.Güne gözlüü kullanma alkanl edinemeyen pek çok kiinin katarakt olma ihtimaliyle kar karya kalmaktadr. Katarakt oluumunda önemli bir etkene sahip güne nlar 60-70 yanda ortaya çkan kataraktn, güne gözlüü kullanmayanlarda 40l yalarda olumasna sebep olabiliyor. Özellikle uzun süre güne na maruz kalanlarn güne gözlüü kullanmay ihmal etmemesi gerekiyor. Güne gözlüklerini göz salmz koruyucu bir salk arac olarak kullanmamz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git