Uluslararası Onkoloji Günleri

Muş'ta 7-14 Mayıs'ta düzenlenecek "Uluslararası Onkoloji Günleri"ne 25 ülkeden bilim insanları, siyasetçiler, gazeteciler ve 81 ilden kanser hastaları katılacak.

Haberler 28.04.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Valilii, Onkoloji Hastalar Yardmlama ve Sevgi Dernei (ONKO- SEV) ile Genç Birikim Derneince, 7- 14 Maysta Uluslararas Onkoloji Günleri düzenlenecek.

Salk Bakanl Halk Sal Kurumu desteiyle Mu Alparslan Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekletirilecek programa 25 ülkeden bilim insanlar, siyasetçiler, gazeteciler ve 81 ilden kanser hastalar katlacak.

Program öncesi 9 ülkeden gönüllü olarak kente gelen 20 genç, kansere dikkat çekmek amacyla Kanser hastalarn unutmayalm, Birlikte baarabiliriz yazl pankartlarla cadde ve kafeleri gezdi.

ONKOLOJ GÜNLER

Genç Birikim Dernei Bakan Salih Yüce, bu yl 8incisi düzenlenecek program öncesi Avrupa Gençlik Programlar araclyla gönüllü gençlerin kente geldiini söyledi.

Gençlerin onkoloji günleri öncesi çalma ve hazrlk yaptn anlatan Yüce, Bugün kanserle ilgili bilgilendirme bulunmak amacyla sokakta pankartlarla gezdik. Vatandalara kanserle ilgili küçük katlara yazlm mesajlar verip bilgi aktaryoruz. dedi.

Azerbaycandan kente gelen ehlan Mirzazade de amaçlarnn kansere dikkat çekmek olduunu ifade ederek, Ana temamz akcier ve meme kanserinin erken tehisini anlatmak. Kentteki caddelerde ve kafeleri gezerek insanlar bilinçlendirmek istedik. çünkü kanser hastalarnn kanseri yenebilmesi için herkesin desteine ihtiyaçlar var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git