Ünlülere mektup

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, (TİTCK) internet ya da sosyal medya üzerinden "sağlık beyanıyla" yapılan ürün satışlarını önlemek için harekete geçerek, aralarında sanatçı, sunucu ve mankenlerin de yer aldığı 50 ünlüye mektup gönderdi.

Haberler 11.08.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTCK Bakan Hakk Gürsöz imzasyla gönderilen mektuplarda, hastalklar tedavi ettii ya da zayflatt iddiasyla yani salk beyanyla satlan ürünlerin sonu ölümle sonuçlanabilen ciddi salk problemlerine yol açabildii hatrlatld.

Genellikle internet ya da sosyal medya üzerinden tantm yaplan bu ürünlerin Salk Bakanlndan onayl ya da ruhsatl olmad, pek çounun izinsiz olarak piyasaya sürüldüünün tespit edildii de vurguland.

Ünlülere gönderilen mektupta, Özellikle salk alannda farkndalk ve davran deiiklii oluturma sürecinde rol modellerin önemi yadsnamaz. Toplumun gözü önünde olan ve örnek alnan kiilerden birisiniz, bu nedenle paylamlarnz ve söylemleriniz kamuoyu için önemlidir. ifadelerine yer verildi.

Ünlülerden, etkinlii ve güvenilirlii kantlanmam söz konusu ürünlerin tüketicileri aldatc ve yanltc ekilde yaplan tantmlarnda yer almamalar ve isimlerinin kullanlmasna izin vermemeleri istendi.

TTCK Bakan Hakk Gürsöz, halkn bilinç düzeyinin artrlmas amacyla ünlülerden tam destek beklediklerini vurgulad.

EVLLK PROGRAMI YARIMACILARI DA VAR

nsan merkezli bir yaklamla halk saln tehdit eden konularda gerekli önlemleri almak için kararllkla çaltklarn belirten Gürsöz, internet ve sosyal medyada yaplan bu tür ürün satlarnn önüne geçebilmek için Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu denetim ekiplerinin özveriyle çaltklarnn altn çizdi.

Mektuplarn, ilk etapta aralarnda arkclarn, sunucularn ve mankenlerin de bulunduu 50 ünlüye gönderildiini ifade eden Gürsöz, listede, son dönemde sosyal medyada yaptklar ürün reklamlaryla dikkat çeken evlilik program yarmaclarnn da yer aldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git