Üreme sistemine faydalı 10 besin

Görgen, “Bu gıdalardan ilki olan avokado; mükemmel bir vitamin, lif, esansiyel yağ, mineral, protein ve karbonhidrat kaynağıdır. Özellikle E vitamini açısından çok zengindir. Yapılan çalışmalarda döllenmiş yumurtanın rahme tutunmasında faydalı olduğu görülmüştür.

Haberler 24.09.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Hastalklar Doum ve Tüp Bebek Uzman Op. Dr. Betül Görgen, üreme konusunda faydal 10 gda hakknda bilgi verdi.

Op.Dr. Betül Görgen, Bu gdalardan ilki olan avokado; mükemmel bir vitamin, lif, esansiyel ya, mineral, protein ve karbonhidrat kaynadr. Özellikle E vitamini açsndan çok zengindir. Yaplan çalmalarda döllenmi yumurtann rahme tutunmasnda faydal olduu görülmütür. Ayn zamanda folik asit bakmndan çok zengindir. Alrken olgun olanlar tercih edilmelidir. nce ince dilimlenerek tüm öünlerde kullanlabilir. Balkaba, yenebilecek en salkl ve besleyici sebzelerden biridir. Vitamin, mineral ve lif kaynadr. çok iyi bir antioksidandr. Bol miktarda beta karoten içerir ki bu progesteron hormonunun üretimine yardm eder. Sperm saysn ve kalitesini iyiletirir dedi.

TURP, MÜKEMMEL BR ANTOKSDAN OLAN RESVERETROL çERR

Resveretrolun yala ilgili ksrlkta önemli olduunu ifade eden Op.Dr. Görgen, Kan akmn düzenleyen nitrat açsndan da zengin olduu için atletler tarafndan da bolca tüketilir. Bu özellii sayesinde tüp bebek tedavisinde de embriyonun tutunmasn olumlu etkilemek için bolca tüketilmesi önerilir. Somon, büyük bir protein kaynadr, ayn zamanda anti imflamatuar etkiye sahip omega 3 içerir. Aratrmalar kadn üremesinde omega 3ün optimal seviyede olmasnn çok önemli olduunu ortaya koymutur. Genel salk açsndan da kalp-damar, beyin ve göz sal konusunda mükemmel bir gdadr. Yumurta, çok besleyici ve zengin bir gdadr. çerdii kolinin fetal geliim üzerine olumlu etkileri bildirilmitir. Ayn zamanda vitamin, mineral ve ya içerii youndur. Mükemmel bir protein kaynadr diye konutu.

Salk paketi olan cevizin en önemli özelliklerinden birinin, prostat ve meme kanseri riskini azaltmas olduunu kaydeden Op.Dr. Görgen, Omega 3 ve E vitamini açsndan zengin olup, sperm kalitesini olumlu etkiler. Benzeri sert kabuklularn adeta kraldr. Özellikle günde bir avuç cevizin sperm kalitesini, saysn artrd ve eklini düzelttii bilinmektedir. Kinoa, çok besleyici küçük taneciklerdir. Gluten içermez, vitamin, mineral açsndan çok zengindir. Karbonhidrat içerii açsndan kuskus ve budaya mükemmel bir alternatiftir. Gerçek bir süper gdadr ifadelerini kaydetti.

SU TERES, MÜTH BR ANTOKSDANDIR

Op.Dr. Görgen, Su teresi, turpgillerden bir sebze olup, zengin vitamin C, K, kalsiyum, beta karoten ve iyot içeriine sahiptir. Bat tipi diyette pek kullanlmaz. Müthi bir antioksidandr. Serbest radikallerin sebep olduu hasar yavalatr ve önler. Ayrca DNA hasar tamiri sayesinde anti-kanser özellikleri vardr. Nar, bata vitamin C ve K olmak üzere folik asit ve dier minareller açsndan da zengindir. Anti aging, anti kanser özellikleri vardr. Kalp damar ve kemik saln olumlu etkiler. Anti enflamatuardr. Eski Perste verimin ve üremenin sembolü olarak da kullanlmtr. Arya kaçmadan içilen nar suyu gebelik esnasnda da çok faydaldr. Kukonmaz, zengin bir vitamin C ve folat kaynadr. Öünlere eklenmesi oldukça faydaldr. Hem kadn hem de erkek üreme kapasitesini olumlu etkiler açklamalarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git