Uykusuzluğunuza Derman Olacak 5 Besin…

Yoğun bir iş temponuz var, işten eve yorgun geliyorsunuz. Uyumanız için tüm koşullar da hazır ama uyuyamıyorsunuz. Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre magnezyum eksikliği uykusuzluğun bilinmeyen nedenlerinden biri. Bu durumda yardımınıza magnezyumdan zengin gıdalar yetişebilir.

Haberler 13.07.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Meltem eniz Toksoydan uykusuzlua da iyi gelen magnezyumdan zengin besinleri örendik.

Ispanak:

100 gram bana 79 mg magnezyum içeren spana mümkün olduunca yemeklerinize dahil etmeye çaln. Özellikle çi hali daha fazla magnezyum barndrr. Hamile ve emziren anneler için de çok iyi bir magnezyum kaynadr. Ispanan yan sra yeil yaprakl bütün sebzeler lif, folat, potasyum ve A, C, E ve K vitaminleri açsndan da zengindir.

çikolata:

Herkesin hayatna dahil etmek istedii ancak diyetini bozma korkusuyla kaçnd çikolatann özellikle kadnlarda menstrüasyon dönemlerinin vazgeçilmez krizi haline geldiini; bu krizi kakao oran %60 ve üzerinde olan bitter çikolatayla daha az kalori daha çok yararla atlatabileceinizi biliyor muydunuz?

Kabak çekirdei:

Kabak çekirdei, magnezyumun lezzetli ve besleyici bir kaynadr. 1 su barda kabak çekirdei günlük magnezyum ihtiyacnn %50sini karlar. Kabak çekirdei tohumlar 100 gram bana 262 mglk kuyruklu bir tohum içerir. Önceden paketlenmi balkaba tohumlar satn alabileceiniz gibi balkabann kendisinden de elde edebilirsiniz. Sadece tohumlar dar çkarn, ykayn ve sonra frn içinde tarçn ve tuz ile istediiniz seviyede kzartn. Tohumlarnz hazr olduktan sonra onlar toz haline getirerek tatllarnza ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Avokado:

Her besinle kartrldnda tat olarak uyum salayabilen avokado, salkl yalarn mükemmel bir kaynadr. 100 gram bana 29 mg magnezyum içerir.

Esmer pirinç:

Bütün tahllar, magnezyum içerii ile bilinirler; ancak az miktarda tahl ürünü, kahverengi pirinç kadar salkldr. Her 100 gram bana 43 mg magnezyum içerir. Glutensizdir, bu nedenle gluten hassasiyetine sahip olanlar için bile iyi bir alternatif olabilir. Ayrca lif ve protein bakmndan zengindir, hemen hemen her yemee uygundur. Yemeklerin magnezyum içeriini artrmak için haftada birkaç öün kahverengi pirinç ekleyebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git