Uykusuzluk göz kapağı sarkmasına sebep oluyor

Göz kapakları yüzde yaşlanmanın kendini en fazla gösterdiği yerlerden biri… Uykusuzluk tüm vücudu etkilediği gibi göz kapaklarının da sarkmasına neden olur.

Haberler 24.01.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Attila Haclar, özellikle kadnlar mutlu edecek önemli bilgiler verdi.

Yaps gerei hem çok hareketli, hem de çok ince derili olan göz kapaklarnda cilt krmas ilerleyen yalarda neredeyse kaçnlmazdr. Göz etrafnda balayan bütün sarkmalar ve gevemeler de göz kapaklarn olumsuz etkiler. Uykusuzluk ve yorgunluk göz kapa düüklüünün en büyük sebepleri arasnda gösteriliyor. Yalanma belirtilerinin en erken görüldüü göz kapa ve göz çevresine erken müdahale edilerek baarl sonuçlar elde edilebilir ve kiinin genç görünmesi salanabilir. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Attila Haclar konuyla ilgili unlar anlatt

YAAM KOULLARI EN BÜYÜK ETKEN

Üst ve bazen alt göz kapaklarnda yalanma sürecinin bir parças olarak sarkklklar olabilir. Kalarda da ayn sürecin bir parças olarak sarkma olabilir. Göz kapann derisi gever, sarkar, kaslar zayflar ve ya kesecikleri kabarklklar oluturabilir. Tüm bunlar sadece yalanma sonucu meydana gelmeyip bazen yorgunluk, uykusuzluk veya ailesel yatknlklardan da kaynaklanabilir.

GÖZ KAPAI SARKAR, TORBA OLUR!

Göz kapaklar yalanmann en fazla kendini gösterdii ve en fazla dikkat çektii yerdir. Yaps gerei hem çok hareketli hem de çok ince derili olan göz kapaklarnda cilt krmas ilerleyen yalarda neredeyse kaçnlmaz. Etraflarnda balayan bütün sarkmalar, gevemeler de göz kapaklarn etkiler. Göz kapa yalanmaya bal olarak, bazen de kaltsal olarak daha genç yalarda ya da gözlerin fazla yorulmasna bal olarak torbalanma olabilir ya da bollaabilir bu durum göz kapa estetii ile düzeltilebilir.

15 YA GENçLERSNZ!

Göz kapa cerrahisi tbben gerekli durumlarda (görme alannn sarkm göz kapa tarafndan kapatlmas, göz kapaklarnda sürekli arlk hissi) veya kiinin görünümünü iyiletirmek için gerçekletirilen cerrahi bir ilemdir. lem lokal anestezi ile yaplr, iyileme süresi ksadr (1-3 saat), kiinin 10-15 ya genç görünmesini salayabilir. Göz kapa estetii (blefaroplasti), 35-70 ya aralndaki kiilere uygulanmaktadr. Genetik faktörler genç yalarda da göz kapa sorunlarna yol açabilecei için 20 yalarndan sonra da gözkapa estetii gerçekletirilmektedir. Göz kapaklarnda doutan sorun olan çocuklarda 6 yana kadar ameliyat yaptrlmas gerekmektedir. lk 2 gün göz yorucu eylemlerde bulunulmaktan uzak durulmaldr.

Operasyondan sonra dikkat edilmesi gerekenler

Operasyon sonras 4 veya 5. günde banyo yaplabilir.

5. günden itibaren araba kullanlabilir. Araba kullandktan sonra göz pomatlar sürülmelidir.

En az 1 hafta süre ile enfeksiyon kapma riskine kar makyaj yaplmamaldr.

Direkt güne nlarndan korunmak amaçl güne gözlüü kullanlmaldr.

Kii lens kullanyorsa 1 haftann sonunda tekrar lens kullanmaya balayabilir.

Ana Sayfaya Git