Uykusuzluk kilo aldırıyor

Uyku ve beslenme üzerine yapılan araştırmalarda uykusuzluğun iştahı artırarak kilo almaya yol açtığı ortaya çıktı. Günün son saatlerinde atıştırma hissi de uzmanlar tarafından uykusuzluğa bağlanıyor.

Haberler 09.09.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uyku insan vücudu tarafndan yeniden dou olarak nitelendirilen en önemli ihtiyaçlarn banda geliyor. Günün yorgunluklarn brakp ertesi güne hazrlanma aamasnda uyku insan sal için olmazsa olmazlar arasnda yer alyor. Vücut için bu kadar önemli olan uykunun gda tüketimini de etkiledii tespit edildi. Uzmanlar, uyku ve beslenme üzerine yaptklar aratrmalarda uykusuzluun açlk hissini arttran ghrelin hormonunda arta sebep olduunu saptad. Buna bal olarak uzmanlar, uykusuz insanlarn daha sk ackt ve günün son saatlerinde attrma hissinin bu hormona bal olduunu belirledi. Buna bal olarak da kilo art gözlemlendi.

KLO ALDIRIYOR

Uzmanlarn yapt aratrmalar neticesinde uykusuz iki grup arasnda yaplan aratrmada da uykusuz olan grubun bir günde daha fazla kalori aldklar tespit edildi. Kolombiya Üniversitesinin yapt çalmalarda, 7 saatten az uyuyan insanlarn fazla uyuyanlardan daha kilolu olduklar ve kilo almaya yatkn olduklar görüldü.

Salkl bir hayat için uzmanlar günde 7 saat uykuyu öneriyor. Ayrca salkl uyku için de yatmadan 6 saat önce kahve tüketiminin kesilmesi önem arz ediyor. Uyku bozukluu sorunu yaayanlar için de sakinletirici etkisiyle bilinen melisa çay öneriliyor.

Ana Sayfaya Git