Uyuz belirtileri nelerdir?

Her yaştan kişide görülebilecek olan uyuz hastalığı bulaşıcıdır. Deri altına yerleşen uyuz parazitleri kaşıntı ve kızarıklıklara yol açar. Hızlı bir şekilde yayılan uyuz hastalığı hakkındaki bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberler 24.09.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uyuz hastal basit görülmemeli ve gerekli önlemler alnmaldr. Uyuz belirtisi olan kiilerden salkl kiilere de parazit çok rahat bir ekilde bulaabilir. Peki nelere dikkat etmek gerekir?

UYUZ HASTALII NEDR?

Uyuz (scabies), gözle görülmeyen bir parazit türü olan Sarcoptes Scabei Hominisin neden olduu, bulacl olan, deriyi tutan, kantl bir paraziter hastalktr.

UYUZ BELRTLER NELERDR?

-Daha çok geceleri görülen iddetli kant,

-Genellikle parmak aralarnda, dirsek, bilek, bel, kalça, koltuk altnda görülen ve sivilceye benzeyen krmz renkli kabarcklar, yaralar ve döküntüler,

-Yaygn ekilde kzarklk ve döküntüler; ba, yüz, boyun, srt ve tüm bedende,

-Uyuz bulaan kiinin cildinde bazen dii uyuz akarnn deri yüzeyinin hemen altnda tünel açmas nedeniyle, minik oyuklar,

-Uyuz akarlar, genellikle parmaklar arasnda, bilekteki deri büklümlerinde, diz, dirsek, penis, göüs ya da omuz bçaklarnda yaamn sürdürürler.

UYUZ TEDAVS NASIL OLUR?

Tedavide en önemli kural, ayn ortam paylaan kiilerin ve aile bireylerinin de, ikayetleri olmasa dahi , e zamanl olarak tedavi uygulamas gerekliliidir. Bu anlamda; üpheli kantl kiilerin doktora bavurmas, doru ve yeterli tedavinin alnarak yaylmann önlenmesi açsndan çok önemlidir.çounlukla , vücut yüzeyine uygulanan, yaa ve hastann durumuna göre miktar deiebilen losyon ve krem gibi ilaçlar önerilir, Bunlar doktorunuzun önerdii kullanm ekli ve kullanm sklna göre özenle uygulanmaldr. Tedaviyle paralel olarak eyalardaki parazitleri yok etmeye yönelik uygulamalar da önerilir. Bazen kanty azaltmak için antiallerjik ilaçlar da tedaviye eklenebilir.

Ana Sayfaya Git