Uzman Dr. Betül Şengör: “‘EnzimatikHA’, selülite karşı güncel yeni bir tedavi yöntemi”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Betül Şengör, selülit tedavisinde kullanılan ‘enzimatikHA’ hakkında bilgi verdi. Dr. Şengör, “Selülit tedavisi için kullanılan EnzimatikHA, ciltteki eski ve kısalmış kollajen liflerin temizlenmesini sağlayarak cildin serbestleşmesine ve dolayısıyla dalgalı cildin düzelmesini sağlamaktadır” dedi.

Haberler 20.04.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Portakal kabuu görüntüsüyle ciltte dalgal bir düzensizlie neden olan selülit, özellikle yaz aylarnda kadnlarn hayatn kabusa çeviriyor. Genetik faktörlerden hareketsiz yaam tarzna kadar birçok faktör selülit problemine neden oluyor. Dermatoloji Uzman Dr. Betül engör, selülit tedavisinde kullanlan Pb serum yani enzimatikHA hakknda birçok kadnn bu sorununa çare olacak birbirinden faydal açklamalarda bulundu.

Selülitin evreleri

Selülitin, kozmetik ve tp literatürüne peau dorange olarak girdiini, belirten Betül engör, Kii zayf veya iman olabilir. Selülitin bu evresinde beslenmeyle de ilikili olarak cilt bölgesinde ödem ile toksinler atlamad için dolam bozulur. Elle sktrldnda dalgal, portakal kabuu görüntülü bir cilt olur dedi.

CLTTE DALGALI GÖRÜNTÜ

Selülitin bir sonraki evresinde, elle sktrlmadan, normal durula bile dalgal cilt görüntüsü olduunu söyleyen Dr. Sengör, Burada kollajen lifler azalm, ksalm, eskimi ve ciltte hafifçe çukurlamalar balamtr. Üçüncü evrede ciltteki bozulmalar ve gevemeler artm, bu da yuvarlak ortasndan çökük veya çekintili çukurluklarn belirginlemesi ile rahatsz edici görünüme neden olur. Dördüncü ve son evrede, derin çukurluklarn çevresinde dolamn daha da bozulmasyla, ya birikimlerinin çukurluun tam tersi, darya doru çkntlar yapt lobuler, glanduler evredir. Selülit problemi olan çou kadnda bu saydm tüm evreler vücudunun çeitli bölgelerinde ayn anda vardr ve mixt tip yani kark tip selülitten söz edilir ifadelerini kulland.

ENZMATKHA NEDR?

Selülit tedavisi için kullanlan EnzimatikHA, ciltteki eski ve ksalm kollajen liflerin temizlenmesini salayarak cildin serbestlemesine ve dolaysyla dalgal cildin düzelmesini salamaktadr diyen Dr. engör, EnzimatikHAnn yeni kollajen yapmn uyararak cildin yeniden restore edilmesini ve dalgal cilt görünümünün iyiletirilmesini hedeflediini anlatt. Dr. Betül engör, EnzimatikHA, içerisinde bulunan hyaluronik asit, cildin derinden nemlendirilmesini salayarak, cildin hücrelerinden olan fibroblastlarn yeni kollajen üretmelerini tetikleyebilir. Ayrca hyaluronik asit kendi kendinin de çoaltlmasn salayan güçlü bir maddedir eklinde konutu.

Enzimatik hyaluronik asit içinde üç çeit enzim olduunu belirten Dr. Betül engör, bunlardan kollajenaz enziminin, yeni kollajen yapmn uyardn, lipaz enziminin ya hücresinin içindeki yalarn eritilmesini saladn ve liyazn ise ekerlenmeyi azaltarak ödemi çözebildiini vurgulad.

Dr. Betül engör, selülit tedavisindeki dalgal cilt görünümüne veya portakal kabuu görünümüne neden olan ödemi azaltmak için low pbserumun kullanldn çukurlarn olduu ileri dereceli selülit tedavisinde high pbserumun kullanldn ya çkntlarnn ve bölgesel fazlalklarn olduu alanlarda ise ya azaltc etkileri olabilen medium pbserumun kullanldn ifade etti.

Enzimatik hyaluronik asitin, sadece selülit tedavisinde deil, ciltteki derin adeta birbirine yapk gibi görünen krklklarn olduu boyun ve dekolte bölgelerinde, karn bölgesinde ve kollarda da kullanm alanlarnn mevcut olduunu anlatan Dr. Betül engör, ayrca kollajenaz içerii sayesinde EnzimatikHAnn eski ameliyat izlerinde, yank izlerinde ve keloid tedavisinde baarl bir ekilde kullanldn sözlerine ekledi.

KAç SEANS?

Seans aralklar aralklaryla sözlerini tamamlayan Dr. engör, 2-4 hafta arayla tek seans veya bölge büyükse, çoklu seanslar olarak 2-6 seans ve/veya olarak belirlenir. 3 hafta arayla ayn seansta 1 veya 2 enzimatikHA olarak gerektii ölçüde tek seans olmak üzere dier tedavilerle kombine etmek veya çoklu seanslarla 4-6 seansa tamamlamak eklinde ilerlemesi tavsiye edilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git