Uzman isim vakalar arttı dedi ve uyardı

Son günlerde grip ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi artış olduğunu belirten Metin Kamış, ilaçlara taleplerin arttığını belirterek, "Mutlaka hekimlere ve eczacılara başvurmaları gerekiyor." dedi.

Haberler 27.09.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde grip ve souk algnl vakalarnda ciddi art olduunu belirten Metin Kam, ilaçlara taleplerin arttn açklad.

Vatandalar bilinçsiz ilaç kullanmna kar uyaran Kam, Eczanelere boaz ars, yüksek ate, ishal ve kusma ikyetleriyle gelen çok vatanda oluyor. Gerek hekim tarafndan reçeteyle verilen gerekse vatandalarn bizzat eczanelere gelip talep ederek ald grip ve souk algnl ilaçlarna geçtiimiz yllara göre yüksek bir talep var. Bunda da tabii scaklklarn ani deimesi hem de geçtiimiz sene ksa bir süre açk kalan ve sonra da kapanan okullarn tekrar açlmasnn büyük etkisi var. Uzun zamandr okula gitmeyen çocuklar bir araya geldi ve bula riskinde art oldu. Genelde korona virüsle kartrlan hastalk belirtileri PCR testinden sonra grip ve souk algnl olarak tespit ediliyor. dedi.

VAKA SAYISI ARTTIYOR

Kam, Grip ve souk algnl rahatszlklarnn artmasyla bu hastalklarn ilaçlarna talep de geçtiimiz senelere göre yaklak yüzde 50den fazla bir art oldu. Vatandalar bu tür rahatszlklarda kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesinler. Komusuna iyi gelen veya bir önceki rahatszlnda kendisine iyi gelen ilaç herkeste ve her zaman ayn etkiyi göstermeyebilir. Mutlaka hekimlere ve eczaclara bavurmalar gerekiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git