Uzmanından anne sütünü artıracak öneriler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nalan Karabayır, koruyucu ve güçlendirici eşsiz özelliklere sahip anne sütünün nasıl arttırılacağı endişesini annelerin çok sık yaşadığını belirterek, "En iyi süt arttırıcı yöntem bebeğin istedikçe emzirilmesi, saat tutulmadan emzirilmesi ve en az 10 ile 15 dakika memede tutulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Haberler 19.11.2021 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Karabayr, anne sütünün artrlmas ve bebein beslenme yöntemine ilikin yapt açklamada, baz besinlerin sütünü arttrdn fark eden annelere o besinleri arya kaçmadan tüketmeleri konusunda uyarda bulundu.

Toplumda, arpa, dereotu, srgan, anason, badem, zencefil, havuç, yulaf, keten tohumu ve incirin sütü arttrc etkisi olduuna inanldn belirten Karabayr, bilimsel olarak kantlanm süt artrclardan çemen otu çaynn da günde 1 ila 2 bardak kadar içilebileceini bildirdi.

Karabayr, doum sonrasnda bebeklerin ilk saat içinde mutlaka anneleriyle bulumasna ve emzirilmesine özen gösterilmesi gerektiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEM

Hastaneden çkana kadar anne ile bebek ayn odada kalmal. Sadece bebein gerekli bakmlarndan dolay farkl bir odaya götürülmeli. Eve çktktan sonra özellikle ilk 6 aynda, hatta bir yl bebek anne ile ayn odada uyumaldr. lk aylarda anne ile bebein sürekli birlikte olma hali istenen bir durumdur. Anneler her türlü olumsuz yaklam ve kiilerden uzak durarak kayg düzeylerini düürebilirlerse emzirme sürecini keyifle geçirebilir. Anneler bu dönemde bir takm zorluklar yaasa bile kendilerine olan güvenlerini kaybetmemeli. Unutulmamaldr ki her annenin ikiz bebei büyütebilecek süt yapma kapasitesi mevcuttur. Annenin emzirme sürecinde pozitif bir ortamda bulunmas emzirme baars için çok önemlidir. Koruyucu ve güçlendirici esiz özelliklere sahip anne sütünün nasl arttrlaca endiesini anneler çok sk yayor. En iyi süt arttrc yöntem bebein istedikçe emzirilmesi, saat tutulmadan emzirilmesi ve en az 10 ile 15 dakika memede tutulmasdr.

Yakn çevrenin özellikle babann destei baarl emzirmenin salanmasnda ana faktör olduunu belirten Prof. Dr. Karabayr, Babalarn bu süreçte anneye ruhsal ve fiziksel olarak yardmc olmas gerekir. Annenin sadece bebeine, dier aile bireylerinin de anneye bakmas en uygun olan modeldir. çözülemeyen sorunlar varsa anneler ve bebek için anne sütü danmanlarna ve çocuk hekimlerine bavurmak en doru yaklam olacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git