Uzmanından bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi

Havaların soğuması, koronavirüs vakalarının artmasını ve gribal enfeksiyon riskini de beraberinde getirdi. Bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Merve Işkın, gribal enfeksiyon ve koronavirüs salgınına karşı vatandaşların bağışıklığını güçlendirecek içinde zencefil ve zerdeçal olan kış çorbası tarifi paylaştı.

Haberler 24.11.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Ör. Üyesi Merve Ikn, havalarn soumasyla birlikte vatandalarn baklk sistemini güçlendirecek gdalar tüketmesi gerektiini belirti. Dr. Ör. Üyesi Ikn, Havalarn soumas ve koronavirüs vakalarndaki art nedeniyle baklmz güçlendirmemiz gerekir. Yapacamz k çorbamzn içerisinde de zencefil ve zerdeçal bulunuyor. Zencefil ve zerdeçaln bakl güçlendirme özellii herkes tarafndan biliniyor. Bizlerde zencefil ve zerdeçal özellikle k aylarnda çorbalarmzda kullanmaya özen göstermeliyiz diye konutu.

TERBYEL SEBZE çORBASI çN MALZEMELER

Vatandalara, bakl güçlendiren k çorbas içmelerini tavsiye eden Dr. Ör. Üyesi Ikn, çorbann malzemelerini öyle sralad:

1 adet kuru soan, 2 dal kereviz, 2 dal yeil saan, 2 adet havuç, 1 adet kabak, 1 adet dolmalk krmz biber. çorbann terbiyesi için; 2 yemek ka un, yarm su barda yourt, 1 adet yumurta sars, limon, tuz, zencefil, zerdeçal, karabiber

TERBYEL SEBZE çORBASI YAPIMI

Dr. Ör. Üyesi Ikn, çorba yapmn ise öyle anlatt:

4 yemek kas sv ya tencereye alnr. Soanlar küçük küçük doranr ve sv yanda sotelenir. Küçük bir ekilde doranan sebzeler pime sürelerine göre; havuç, yeil soan, krmz biber, kabak ekleyerek kavrulur. 6 su barda su ilave edilir. Orta derece atete 10 dakika kaynatlr. Terbiyesi hazrlanp çorbaya eklenir. Son olarak baharatlar eklenir. Servis edilirken de ince kylm maydanozlar ile servis edilebilir.

çorbann terbiyesi için:

Yarm su barda yourt bir kaba alnr. 2 yemek ka un, 1 çay ka tuz, 1 yumurta sars karma eklenir. Ardndan 3 4 damla limon damlatlr. Homojen bir kvana gelene kadar kartrlr. Kaynayan çorbaya zencefil, zerdeçal ve tuz eklenir. Ardndan terbiye yava yava çorbaya ilave edilir.

Ana Sayfaya Git