Uzmanından güneş alerjisi uyarısı

Uzm. Dr. Eda Haşal, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşları güneş alerjisine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberler 12.05.2022 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filiz YAA

DYARBAKIR(SÖZ)-Cilt Hastalklar Uzman Dr. Eda Haal, son zamanlarda havalarn snmasyla birlikte hastalarn kant, kzarklk ve döküntü ikayetlerinin arttn söyledi. Haal, Bu ikayetler, uzun süre güneten uzak kalan cildimizin, güne n görünce tepki vermesinden kaynaklanyor. Güne nlar ultraviyole ile oluan alerjik reaksiyon türü. Tan koymak daha kolay. Hasta bize öyküsü ile birlikte geliyor ama tedavi ksm birazck daha zorlayc olabiliyor. Hastalara mutlaka ikayetin balad günden itibaren güneten korunmay öneriyoruz. Daha çok mineral etkili güne koruyucularn el, yüz, bacak gibi açk olan bölgelere kullanmalarn istiyoruz. Eer iddetli ataklar yaanyorsa kortizonlu kremler veya kortizonlu hap tedavileri verebiliyoruz dedi.

Kurdeen vakalarnda da art oluyor

Kurdeen vakalarnda da art olduunu belirten Haal, Güne ile tetiklenen kurdeen vakalarnda da artlar oluyor. Kurdeen yaz mevsiminde olur veya günein çok youn olduu dönemde oluyor diye bir ey yok. Kiinin duyarllk eii ile ilgili bir durum. Kurdeen bazen k aylarnda da görülebiliyor. Bu hastalara güne koruyucular kullanmalarn ve cildi güneten korumaya yönelik daha kaln örülmü kyafetler giymelerini öneriyoruz. Ayn zamanda tedavi etmek amacyla alerji haplarndan, gerekirse kortizonlu haplardan faydalanyoruz diye konutu.

Vatandalara uyarlarda bulunan Eda Haal, Yaz aylarnda mümkün mertebe darda olan ilerimizi saat 10.00dan önce ya da 16.00dan sonra yapmalyz. Eer mümkünse aktivitelerimizi biraz daha kstlayabiliriz. Eer bunlar yapamyorsak güne koruyucusu önlemi mutlaka almalyz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git