Uzmanından kombu çayı tavsiyesi

Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Kombuça mantarından hazırlanan kombu çayı probiyotiktir. Antioksidan özelliğiyle yaşlılık savaşçısıdır, detoks etkisi oluşturur. Baş ağrısına yol açan dolaşım ve sinir sistemlerini düzenleyen kombu çayı, alerjilere karşı korur, kilo vermeye yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

Haberler 24.09.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesinden yaplan açklamada görülerine yer verilen Gençyürek, son dönemin popüler çaylarndan kombu çay hakknda bilgi verdi.

Gençyürek, Dou Asya meneili kombu çaynn, kombucha denilen çay mantaryla hazrlandn aktararak, Kombuça veya Kombu çay probiyotik kaynadr. Bu içecek, kombucha denilen çay mantarnn bakteri ve mayalarla birlikte fermantasyonu yolu ile elde ediliyor. çeriinde fazla sayda faydal canl bakteri bulunuyor. Antioksidan özellii ile vücudu toksinlerden arndran bir probiyotiktir ve detoks etkisi oluturur. Tarihi çok eski olmakla birlikte ülkemizde son yllarda popüler olan kombu çay kilo verme üzerinde de oldukça etkilidir. ifadelerini kulland.

Kombu çaynn, ba arsna neden olan dolam problemlerini düzenledii belirten Gençyürek, unlar kaydetti:

Kombu çay tavsiyesi

Kombuça çay ayn zamanda iltihaplanmalara iyi geliyor. Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardmc oluyor. Kan ekerinin düzenlenmesini salyor. Vücuda enerji ve zindelik katyor. Alerjilere kar koruyucudur. Sinir sisteminin düzenli çalmasna yardmcdr. Ya yakm hzn artrarak kilo vermeye de yardmc oluyor.

Kombuça çayna kar kefir daha ön plana çkt. Elde edilme ekli, asidik tatlar ve salk üzerine etkileri bakmndan bu iki probiyotik ürün birbirine çok benziyor. Fakat ülkemizde kefir kadar bilinirlii ve kabul edilebilirlii henüz art göstermiyor. Kombuça çay hazrlan da kefire göre daha çok emek istiyor. Alkn olunan tat, hazr bulunmas veya evde kolay yapl ekli ile kefir, kombuça çayna göre daha avantajl.

Kefirin de içeriinde maya ve bakteri bulunan fermente bir probiyotik ürün olduunu vurgulayan Gençyürek, Probiyotik özellii barsak florasnn düzenlenmesine yardmcdr. Gastrointestinal sistemi düzenleyici özellii ile kilo vermeye ve/veya kilo kontrolü salamaya yardmcdr. Ayn zamanda vücut direncini artrr, iltihaplanmaya iyi gelir, kronik yorgunlua iyi gelir, kombuça çay gibi zindelik verir ve iyileme sürelerini ksaltr. Her iki probiyotik ürünü de hem sindirim sisteminin düzenlenmesi hem de baklk sisteminin güçlendirilmesi özellii için güvenle kullanabiliriz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git