Uzmanlar buluştu!

Diyarbakır'da "4. Doğu Dahiliye Kongresi" başladı

Haberler 25.10.2025 - 09:17 Son Güncelleme : 25.10.2025 - 09:17

Diyarbakırda Güneydoğu İç Hastalıkları Derneği (GİHAD) ile Dahiliye Uzmanları Derneği (DAHUDER) tarafından düzenlenen 4. Doğu Dahiliye Kongresi başladı.

Bir otelde başlayan, Bilimle Güçlen, Bölgenle Paylaş temasıyla 3 gün sürecek kongrede alanında uzman doktorlar tarafından iç hastalıklarla ilgili gelişmeler ele alınacak.

Kongrenin başkanlığını yürüten GİHAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İhsan Solmaz, Diyarbakırda 4. Doğu Dahiliye Kongresini düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Solmaz, şunları kaydetti:

DAHİLİYE UZMANLARI

Dahiliye uzmanlarının bir kongrede yan yana gelmesini istedik. Bunun için bölgemizde var olmaya çalışıyoruz. Dahiliye alanında daha da güçlenmemiz için dahiliye uzmanlarının birlik olması lazım. Bunun için derneğimize uzmanların üye olmasını istiyoruz. Bu tür kongreler gerçekten çok değerlidir. Güzel ve verimli bir kongre olacağını umuyorum. dedi.

DAHUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar ise kongrelerde bilimsel bilgi paylaşımlarının yapıldığını belirtti.

DERNEK YAPILANMASI

Uyar, Kongrelerimiz ciddi katılımlarla sürüyor. Dernek üye sayılarımız 1000i geçti. Ben değil biz varız sloganıyla yola çıktık. Ultrason kursları geçen hafta yapıldı. Dahiliyenin gelişmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dernek olarak dahiliye ve bu alana ilişkin fikirleri, oluşumları ve organizasyonları destekleme fikrindeyiz. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Bu bilimsel programa desteği olanlara teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Avrupa İç Hastalıkları Derneği (EFIM) Başkanı Prof. Dr. Ricardo Gomez Huelgas da kongreye davet edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirti.

Konuşmaların ardından Solmaz, kongreye katılım sağladığı için Huelgase plaket verdi.

Oturumlarla devam eden kongre, 26 Ekimde sona erecek.

Ana Sayfaya Git