Uzmanlar uyardı! Acil olarak toplatılmalı...

Bir çocuk hastaya, slime ile oynamaya bağlı olarak egzama teşhisi konulması, dikkatleri uyuşturucu maddelere çekerken Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ülker Gül, “Bu oyuncak acil olarak toplatılmalı” dedi.

Haberler 21.09.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarn oyun oynamak için krtasiyelerden satn ald yar akkan slime isimli oyuncakta uyuturucu hammaddeleri olduunu ortaya çkmasnn ardndan ilk slime vakas Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde görüldü. Dermatoloji Uzman Prof. Dr. Ülker Gülün kontrol ettii çocuk hastaya slime ile temasa bal egzama tehisi konuldu. Prof. Dr. Ülker Gül, Bir çocuk hasta el parmanda temas egzamas ile geldi. Bu slime ile temasa bal temas egzamas tehisi koyduum ilk olgu dedi.

KMYASAL MADDENN ZARARI

Hanc da önceden slime hakknda uyar yaptklarn hatrlatarak, Kimin yapt belli olmayan, üzerinde herhangi bir üretici lisans bulunmayn slime isimli bu oyuncan acil bir ekilde toplatlp imha edilmesi gerekir diye konutu.

Slime isimli, ekil alan, yar akkan maddenin içeriinde, zehirleyici etkisi olan boraks kimyasal, uyuturucu nitelii olan tra köpüü, yaptrc gibi maddelerin bulunduunun ortaya çkmasnn ardndan Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ilk kez bir çocua slimeden dolay egzema tehisi konuldu. Parmak aralarnda egzema ikayetiyle ailesi tarafndan hastaneye getirilen küçük çocuun annesinden gizli olarak boraks, yaptrc ve tra köpüü alarak slime yapt örenildi. Eli sürekli kimyasal maddelerin içinde olan çocuun bu nedenle cilt hastal olan egzemaya yakaland belirtildi. Dermatoloji Uzman Prof. Dr. Ülker Gül, kontrol ettii çocuk hastaya slimeye bal egzama tehisi konduunu dile getirirken, Bu slime ile temasa bal temas egzamas tehisi koyduum ilk olgu dedi.

TEHLKEL BR ZEHR

Adli Tp Uzman Prof. Dr. Hamit Hanc, boraksn tp alannda sk kullanlan bir madde olduunu söyleyerek, Ancak amac dnda kullanlrsa zehirler.

Boraks tek bana çplak elle tutulmas bile riskliyken, bu madde yaptrc, tra köpüü gibi malzemelerle kartrlarak yaplyor. Özellikle tehlikeden bihaber veliler de çocuklaryla birlikte slime yapyor. Benim uzman olarak en büyük korkum bamllk yapmas. Bu oyuncak görünümlü tehlikeli maddeler çocuklarn geleceine etki edecek. çünkü boraks, yaptrc ve tra köpüü bir araya geldiinde uyuturucu etkisi yapyor. Herkes bali, tiner gibi maddelerin baml yaptn düünürken bu oyuncan içindeki yaptrclar da bamllk yapar dedi. Prof. Dr. Hanc, 2017 banda Emniyet Genel Müdürlüü Uyuturucu Daire Bakanlna slimenin yasaklanmas konusunda bavurduklarn söyleyerek, Ne yazk ki bu oyuncak görünümlü tehlike hala piyasada satlyor. çocuklar bu maddelerle oynamasn. Özellikle veliler çocuklarna slime yaptracana ya da alacana sokakta oynanan oyunlar öretsin, baka oyuncaklar alsn dedi.

Ana Sayfaya Git