Uzmanlar uyarıyor! Sakın başkasının gözyaşını silmeyin

Vücudumuzun en hassas en önemli organlarından biri gözlerimiz. Göz sağlığınız ile ilgili bunlara dikkat etmenizde fayda var.Başkasının göz yaşını elle silmek zararlı mıdır? Saatlerce bilgisayar oyunu oynamak hangi hastalıklara davetiye çıkarır? Gözümüze yabancı bir cisim kaçarsa ne yapmalıyız? İşte göz sağlığını korumanın yolları.

Haberler 26.03.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakasnn göz yan elle silmek zararl mdr? Saatlerce bilgisayar oyunu oynamak hangi hastalklara davetiye çkarr? Gözümüze yabanc bir cisim kaçarsa ne yapmalyz? te göz saln korumann yollar.

Baka birinin gözyan silmek, eer o kiinin gözünde mikrop varsa size bulamasna neden olabilir. Bebeinizi hiçbir ikyeti olmasa bile ilk 1 yanda muayene ettirin. çünkü bu muayene bebei göz tembelliinden korur. çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunlar gözde kirpik dibi iltihab, alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrca uzak görme kusuru olumasn tetikleyebilir.

Gözde sulanma, kant, Ar, okurken zorlanma, yazlarn birbirine karmas, göz ve ba ars olmas, ba eik tutarak okuma, gözleri ksarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalklar belirtisidir.

BAKASININ GÖZYALARINI SLMEYN

çalma ortamnzda soft tone sar aydnlatma kullann. eker hastasysanz ve sporcuysanz göz dibi muayenesini ihmal etmeyin.

Makyaj malzemelerini ortak kullanmayn. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz far, göz kalemi ve rimel gibi bakasnn makyaj malzemeleriyle geçebilir.

Özellikle renkli gözlü kiiler güne na daha hassas olurlar. Renkli gözlü kiilerde kzarklk görülme oran koyu renkli gözlülere göre daha fazladr. Bu nedenle renkli gözlü kiilerde güne gözlüü kullanm daha önemlidir.

Güne nlarna çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulamaya, katarakta ve görme noktasnda hassasiyete sebep olur. Güne nlarnn dik geldii dönemlerde güne gözlüü kullanmalyz.Bilgisayar banda çalanlarda alerji, kuruluk, kirpik dibi iltihab görülme skl artar. Aralkl dinlenmeler ve göz krpmak gereklidir.

Bilgisayar banda çalanlarda alerji, kuruluk, kirpik dibi iltihab görülme skl artar.

Aralkl dinlenmeler ve göz krpmak gereklidir.

Ana Sayfaya Git