Uzmanlardan "pandemi sürecinde göz sağlığına dikkat" uyarısı

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, "Kovid-19 pandemisi süresince evde çalışma, online eğitim ve toplantılarda günlük geçirilen uzun saatler göz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Gözlerinizde batma, yanma gibi şikayetleriniz varsa göz kuruluğu sendromu yaşıyor olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Haberler 15.07.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Ör. Üyesi Cafer Tanrverdi, göz kuruluunun doru tehis ve tedavi edilmemesi halinde ciddi görme problemlerine yol açabileceini aktararak, unlar kaydetti:

Gözlerinizde batma ve yanma gibi ikayetleriniz varsa kuru göz sendromu yayor olabilirsiniz. Gerekli durumlarda günde 2-3 kez bir damla koruyucu içermeyen tek dozluk suni gözya damla kullanabilirsiniz. Ancak suni gözya ihtiyacnda artma, gözlerde ciddi kzarklk, batma, yanma, ar ve bulank görme gibi ciddi semptomlarnz oluuyorsa en ksa sürede göz hekimlerine bavurmalsnz.

Kovid-19 salgnnda yaadmz pandemi, göz salmz olumsuz etkileyebilir. Evde çalma ve online eitimler, bilgisayar ya da tablet gibi cihazlarda günlük geçirilen zamann ciddi oranda artmaya neden oluyor. Uzun saatler bilgisayar ya da telefon ekranna bakarak çalanlarn mola vermeleri gerekiyor.

çalmaya mola verildiinde, cep telefonu ya da baka dijital cihazlar kullanmaktan kaçnlmas uyarsnda bulunan Tanrverdi, mümkünse temiz hava alnabilecek bahçe ve balkon gibi bir yerde mola geçirme önerisini yapt.

- Klimal bir ortamda çalyorsanz fan asla direkt olarak yüzünüze getirmeyin

Tanrverdi, unlar kaydetti:

Eer klimal bir ortamda çalyorsanz fan asla direkt olarak yüzünüze getirmeyin. Aksi halde yine kuru göz sorunlar artacaktr. Gözlerinde krma kusuru olan kiiler, bilgisayarda çalrken mutlaka mevcut gözlüklerini kullanmal, aksi taktirde ba ars ve yorgunluk semptomlar hzla geliebilir.

Kullanlan bilgisayarn ekran çerçevesi kiiye özel ayarlanmal. Ekran çerçevesi üst kenar gözünüz ile ayn seviyede veya daha aada olmaldr. Eer gözünüzden daha yüksek seviyede bir ekran kullanrsanz göz kapak aralnz daha fazla açlacak ve gözlerinizde daha fazla kuruma semptomlar olabilir.

Ana Sayfaya Git