Van, sağlık turizminde gelişiyor

"Irak'ta sağlık turizmine ilişkin çalışma yapmak adına bir ekip kurduk. Irak'ı çok iyi bilen, onların dilini konuşabilen bir ekip, Kuzey Irak ve merkezi hükümetin bulunduğu bölgelerde çalışma yürütecek"

Haberler 24.02.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akademik kadrosu, son teknoloji cihazlaryla Vann yan sra bölge illerinden gelen hastalara hizmet veren Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odaba Tp Merkezi, bata Irak olmak üzere, komu ülkelerdeki vatandalarn da tercih ettii salk kurulularndan birisi oldu.

Baarl tedavi yöntemleri ve tantm çalmalaryla Irak, ran ve Azerbaycan gibi ülkelerden gelen hastalara da hizmet veren merkez, Vann salk turizminde gelimesine katk salyor.

Ülkelerinden gelerek Vanda ifa arayan hastalara yardmc olmak amacyla merkez bünyesinde oluturulan Salk Turizmi Birimi, yabanc hastalar karlayarak, ilemlerini hzlandrp ksa sürede sonuca ulatryor ve memnuniyeti üst seviyelere çkaryor.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 730 yatak kapasiteli hastanenin bölgede 3 milyon insana hizmet verdiini belirterek, altyap ve akademik kadrosu güçlü olan hastanede, salk turizmiyle ilgili çalmalar yaptklarn dile getirdi.

- Suriyede olaylar bittikten sonra oraya da açlacaz

Battal, 4 yllk bir çalma sonucu iyi bir noktaya geldiklerini ifade ederek, Özellikle Irakta ciddi bir salk tesisi ve altyap sorunu var. Salk turizminde öncelikli hedefimiz Irak oldu. Suriyede olaylar bittikten sonra oraya da açlacaz. çalmalarmz ürünlerini vermeye balad. Geçtiimiz günlerde 2,5 yandaki bir çocua biyonik kulak takld. Ayda yaklak 500 civarnda hasta geliyor. dedi.

Peyami Battal, Irakta salk turizmine ilikin çalma yapmak adna bir ekip kurduk. Irak çok iyi bilen, onlarn dilini konuabilen bir ekip, Kuzey Irak ve merkezi hükümetin bulunduu bölgelerde çalma yürütecek. Resmi ilemlerin yaplmasyla Irakta üniversitemizin bir ubesini açma çalmas da yaptk. Orada hem sala, hem de eitime yönelik birimleri açmay planlyoruz. Bu gelimeler iyi yönde devam ediyor. diye konutu.

Irakn yan sra randaki çalmalarn da 7 yldr devam ettiini anlatan Battal, salkla ilgili denkliin kabul edilmesiyle randan çok deiik alanlarda hasta kabul etmeye balayacaklarnn altn çizdi.

- Hasta saymz sürekli artyor

Van YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezi Bahekimi Prof. DR. Cengiz Demir de, Türkiyenin ihraç edecei sektörlerden bir tanesinin salk olduuna dikkati çekti.

Salk alannda yaplan yatrmlarla vatandaa en iyi hizmeti vermeye çaltklarn ifade eden Demir, unlar söyledi:

Irak, ran, Azerbaycan ve Nahçvandan gelen hastalar oluyordu. Bu hastalara cevap verecek ve ilgilenecek bir birime ihtiyaç vard. Birimi kurduktan sonra yabanc hasta saymz artt. Hastaneye ilginin artmasnn önemli sebeplerinden biri de, operasyonlarn olumlu sonuçlanmas. stanbul ve Ankarada yaplan birçok ilem bizde de yaplyor. Salk turizmi önemli bir konu. Hem döviz girdisi olarak hem ek gelir olarak hastane ve ülke ekonomisine katk salyor. Modern salk tesislerimizi dier ülke vatandalarna gösteriyoruz. Bu da sevindirici bir olaydr.

Günde 2-3 hasta alabildiklerini ancak bu saynn zaman geçtikçe arttn ifade eden Demir, insanlarn sknt yaamamas için Sosyal Güvenlik Kurumunun belirledii fiyatlar ülkelere gönderdiklerini bildirdi.

- Duhoktan tedavi için geldi

Irakn kuzeyindeki Duhok kentinde bana saçma isabet eden aabeyi Mahd Zübair Jbraeelin tedavisi için YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezini tercih eden ore Zübair Jbraeel, Hakkarili bir akrabalarnn tavsiyesi üzerine Vana geldiklerini ve sunulan salk hizmetinden çok memnun kaldklarn söyledi.

Doktorlarn kendileriyle yakndan ilgilendiini dile getiren Jbraeel, Buradaki doktorlar çok iyi. Ayn ekilde hastanedeki cihazlar da çok gelimi. Duhokta bu cihaz bulunmad için Türkiyeye geldik. Doktorlarn yan sra hastane personeli de bize kar çok iyi. Kendilerine teekkür ederiz. diye konutu.

Salk Turizmi Birimi yetkilisi mren Ta ise birimin, yurt dndan gelen hastalara yardmc olmak amacyla kurulduunu, en iyi hizmeti sunarak ziyaretçilerin hastaneden memnun ayrlmalarn salamaya çaltklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git