Van YYÜ'de başarılı anjiyo tedavisi

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Radyoloji Anjiografi Ünitesinde, beyin damarları tıkanan Behican Benek'e (61) başarılı beyin damarı anjiyosu yapılarak tedavi edildi. YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi, Radyodiognastik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Yavuz, beyin damarlarında rahatsız olan bir kadına, kapalı yöntemle başarılı bir beyin anjiyosu tedavisi yaptıklarını söyledi.

Haberler 10.01.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezi Radyoloji Anabilim Dal Bakan Doç.Dr.Yavuz ve ekibi, kapal yöntemle, Behican Benek adl kadna, beyin damar anjiyosu tedavisi yaparak büyük bir baarya imza attlar. Anjio ile ilgili açklama yapan Doç. Dr. Yavuz, asl amaçlarnn beyin damarlarndaki darlklarn, kireçlenmelern, anevrizmalarn, patolojisini, tedavisini yapmak olduunu söyledi. Doç.Dr. Yavuz öyle konutu:

ANJYO TEDAVS

Kasktan ana büyük atardamarlara girerek, beyindeki daha küçük damarlara ulap, buradaki darlklar, ya da beyindeki baloncuklar tedavi etme ansmz oluyor. Bu bölgede bu tür hastalk son derece yaygn. Üstelik rakmn yüksek olmas, hipertansiyonun son derece yüksek olmas, bunu tetikliyor. Bu da anevrizma grubu hastalarnda risk tekil ediyor ve hasta acilen bize bavuruyor. Daha önce bir kaç defa deprem öncesi dönemde bu ilem yapld.Ama, us anda üniversitemizde mevcut yeni cihazmzla bu sistemi oturtmak ve bunu daha rutin hale getirmek istiyoruz. Buradaki asl amacmz, beyin damarlarndaki darlkn, kireçlenme, anevrizmalarn, patolojisini, tedavisini yapmak. Burada inme vakalarnn tedavisini hedefliyoruz. Bu tür hastalarn tedavisi çok acil yaplmal. Yoksa ölüm ile sonuçlanabilir. Biz, bu tür hastalar çok çabuk sevk edemiyoruz. o yüzden tedavilerini burada yapyoruz. Biz, bu ameliyatlarla bunun önlemini alyoruz. Ayrca bu ameliyatn beyin cerrahi tarafndan yapldn da biliyoruz. Ama beyin cerrahi tarafndan yaplan ameliyatlar sonucunda hastalarmz çok uzun süre hastanede kalyor. Biz sadece kasktan klasik anjiyo yöntemiyle bu hastalar tedavi ederek, hastalarn bir kaç günde taburcu olmalarn salyoruz.

Ana Sayfaya Git