Van'da 14 saatlik ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkarıldı

Van'da, "Kafa tabanı tümörü" teşhisi konulan kadın hasta, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde, 4K robotik cerrahi mikroskobunun kullanıldığı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haberler 15.09.2021 - 06:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda, Kafa taban tümö

73 yandaki Hanife Filiz, görme bozukluu, ba ars, yutma güçlüü ve solunum ikayetleriyle YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezine bavurdu.

Buradaki tetkiklerde Filize, kafa taban tümörü tehisi konuldu.

YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Aycan ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Dr. Öretim Üyesi Abdurrahim Ta tarafndan ameliyata alnan Filiz, 14 saat süren operasyonun ardndan salna kavutu.

Aycan, AA muhabirine, YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezinde ileri teknolojilere uygun, video kayt ve robotik hafza sistemine sahip olma özellii tayan 4K robotik beyin ameliyat mikroskobuyla zorlu ameliyatlar baarl bir ekilde gerçekletirdiklerini söyledi.

HASTANIN SALIK DURUMU Y

Merkezlerine bavuran 73 yanda kadn hastann beyninde büyük bir tümörün tespit edildiini belirten Aycan, unlar kaydetti:

Hanife Filiz daha önce birçok ilde farkl salk merkezlerine bavurmu. çou merkez ameliyatn ileri derecede riskli olduunu, bu ameliyatn yaplamayacan hasta yaknna söylemi. Bas ars, yutma güçlüü, solunum problemleri giderek artan hasta merkezimize bavurdu. Yaptmz tetkiklerde beyin sapna ve beynin derin yaplarna bas oluturan tümör dokusu tespit ettik. Hastann hemen ameliyat edilmesi gerektiini hem hastaya hem de yaknlarna söyledik. Yaklak 14 saat süren zorlu bir ameliyatla tümör dokusunu baarl bir ekilde çkarttk. Hastann salk durumu iyi. çan gereklerine uygun tedavi yöntemlerini merkezimizde yapmamz için bize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah evli ve Bahekimimize teekkür ederim.

Hastane Bahekimi Dr. Ümit Haluk liklerden ise hastanelerinde baarl operasyonlar gerçekletirmenin gururunu yaadklarn belirtti.

YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezinde beyin kanamalar, beyin tümörleri ve inme hastal tedavilerinin rahatlkla yapldn dile getiren liklerden, 4K robotik cerrahi mikroskop sayesinde ilimizde beyin kanamalar ve beyin tümörü ameliyatlarnn hepsini yapma imkanna kavutuk. Hastalarn il dna sevklerini önlüyoruz. Bölgemizde beyin hastalklar nedeniyle bavuran hastalarmzn tedavilerini yapma imkan bulduk. diye konutu.

LACIMIZ YANIMIZDAYMI HABERMZ YOKMU

Hanife Filizin kz Zehra Aaç da annesinin iki yl önce iddetli bir ba ars yaadn anlatt.

Tedavi için birçok merkeze bavurduklarn dile getiren Aaç, öyle konutu:

Annemin ba ars sürekli devam etti. Götürmediimiz yer kalmad. Bir ey yok dediler. Geçen yl annemin beyninde tümörün olduunu örendik. Ankara, stanbul, çanakkale ve zmire annemi götürdük. Gittiimiz yerlerde tümörün kötü bir yerde olduunu, bu yüzden ameliyatnn yaplmayacan bize söylediler. YYÜ Tp Merkezine tavsiye üzerine bavurduk. Burada çok ükür annemin ameliyat yapld. Annem çok iyi. Meer ilacmz yanmzdaym haberimiz yokmu. Allah doktorlarmzdan raz olsun

rü tehisi konulan kadn hasta, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odaba Tp Merkezinde, 4K robotik cerrahi mikroskobunun kullanld ameliyatla salna kavutu.

Ana Sayfaya Git