Varisli bölgeye "soğuk suyla masaj" önerisi

Bardakçı, bacaktaki ağrıların yanı sıra yorgunluk, şişlik, sürekli huzursuzluk hissi gibi kronik bir yaşam kalitesi bozukluğuna sebep olduğunu söyledi.

Haberler 18.07.2019 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalp Damar Cerrah Prof. Dr. Hamet Bardakç, Varisli hastalara, saunaya girmek, yaz aylarnda ar günelenmek gibi scan etkili olduu her türlü aktiviteden uzak durmalarn ve mümkünse bacaklarna souk suyla masaj yapmalarn tavsiye ediyorum. dedi.

Bardakç, varis sorunu yaayan hastalara çeitli önerilerde bulundu.

Varisin yalnzca estetik bir problem olmadn belirten Bardakç, bacaktaki arlarn yan sra yorgunluk, ilik, sürekli huzursuzluk hissi gibi kronik bir yaam kalitesi bozukluuna sebep olduunu söyledi.

Bardakç, varisin ilerlemeden önce birçok kolay tedaviyle çözülebildiini ancak geç fark edildiinde bu tedavilerin atlandn vurgulayarak, öyle devam etti:

Bacaktaki arnn artmasn veya dtan görünen varislerin ortaya çkmasn beklememek lazm. Eer kiinin bacaklarnda sürekli bir dolgunluk ve kum torbalar balym hissi varsa, sabah uyandnda yorgunluk hissinin bacaklarda devam etmesi veya ar ya da ime varsa mutlaka varis kontrol edilmelidir. Genel semptomlar bunlar. Bir de bacaklarda küçük krmz damarcklar olumaya balamsa o zaman da erkenden doktora gitmekte fayda var.

Varislerin her aamada estetik bir ekilde tedavi edebileceini vurgulayan Bardakç, yüzeyel varis türlerinin tedavisine ilikin, köpük, radyo frekans yöntemlerinin uygulandn dile getirdi.

Bardakç, iç ksmdaki varislere de lazer yöntemi uyguladklarna iaret ederek, u ifadeleri kulland:

Eskiden iç ksmdaki kaçakta damar sökerek tedavi yaplyordu ancak yaklak 10-15 yldr ben, sökme eklinde tedavi yapmyorum. Halk arasnda lazer diye bilinen sistemle diz üstünden küçük bir ineyle girip bütün varisli damar içeriden kapatyorum. Dolaysyla hasta ayn gün taburcu olabiliyor ve varislerinden kurtulmu oluyor. Yani artk dikisiz, arsz, narkoz gerektirmeyen pek çok yöntemle tedavileri yapabiliyoruz.

- Yaza brakmadan tedavilerin gerçekletirilmesini tavsiye ediyoruz

Lazer yöntemi için genelde serin havalarn tercih edilmesi, hastalarn tedaviden sonra ise ksa süre varis çorab giymesi gerektiini dile getiren Bardakç, Scak havada varis çorab giymek istemeyen hastalar var ama zaten hastalar bunu çok ksa süreli giyiyor. Bazen birkaç gün bile yeterli olabiliyor. Dolaysyla scan oluturduu problem ortadan kalkyor. diye konutu.

Bardakça, yüzeyel damarlarn arlarn ortadan kaldrmak için yaplan köpük tedavileri esnasnda ise hastalar günee maruz kalmadan birkaç hafta önce uygulamay durdurduklarn kaydetti.

Uygulama durdurulmad takdirde tedavi edilen yerlerde iz kalabileceine dikkati çeken Bardakç, Yazn böyle bir risk var. O yüzden biz, yaz aylarna brakmadan tedavilerin gerçekletirilmesini tavsiye ediyoruz. Ancak yaz aylarna kalm tedaviler de imkansz deil. Koruyucu faktörler ve önlemlerle bu tedaviler yaplabilir. dedi.

Scan varis riskini artrdna deinen Bardakç, scak havann etkisiyle bütün yüzeyel damarlarda genileme olduu bilgisini verdi.

Bardakç, damarlar geniledikçe varis ikayetlerinin de arttn anlatarak, Varisli hastalara, saunaya girmek, yaz aylarnda ar günelenmek gibi scan etkili olduu her türlü aktiviteden uzak durmalarn ve mümkünse bacaklarna souk suyla masaj yapmalarn tavsiye ediyorum tabii en dorusu uzman bir hekimin kontrolü altnda olmak varsa da varislerin tedavi edilmesidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git