“Vitrektomi ile kalıcı göz kaybının önüne geçiliyor”

Kalıcı görme kayıplarının giderilmesi amacıyla uygulanan, özellikli cihaz ve tecrübe gerektiren en zor göz ameliyatlarından biri olan Vitrektomi, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Taşeli tarafından yapılıyor. Gözün ulaşılması ve görülmesi en zor noktalarının belirlenerek tedavisinin gerçekleştirildiği Vitrektomi ameliyatı ile hastalarda kalıcı görme kayıplarının önüne geçilirken, görme kalitesi de iyileştirilebiliyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VTREKTOM DYABET HASTALARI çN DE ÖNEML BR TEDAV YÖNTEMDR

Dier göz ameliyatlarna kyasla vitrektominin komplike bir cerrahi operasyon olduunu belirten Yakn Dou Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalklar Uzman Dr. Mustafa Taeli; Vitrektomi gözün arkasnda sinir lifi tabakalarndaki patolojik durumlar iyi hale getirmek için uygulanan bir ameliyattr. Sinir a tabakasnn yrtlmasnda (Retina dokolman), eker hastalarnda görülen kanama ve retina yrt gibi komplikasyonlarda, göz yaralanmalarnda, göz içi kanamalarda ve enfeksiyonlarda, retinada meydana gelen yrtklarda ve göz içi yabanc cisim çkarlmasnda bu ameliyata gerek duyulmaktadr dedi.

AMELYAT OLMAYAN HASTALARDA CDD GÖRME KAYBI OLABLYOR.

Genellikle görme derecesi çok düük hastalarda gerçekletirilen operasyonun uygulanmamas halinde ciddi bir körlükle kar karya kalnabileceini bildiren Uzm. Dr. Mustafa Taeli, hastalarn ameliyat edilmemesi durumunda zaman içinde görme kayb yaanmasnn, hatta bir ksmnda gözün küçülüp sönmesinin kaçnlmaz olabileceine dikkat çekti.

VTREKTOM AMELYATLARINDA GÖZLER TECRÜBEL HEKMLERE EMANET EDLMEL

Vitrektomi ameliyatlarnn özellikli cihaz ve tecrübe gerektiren ilemler olduunuda kaydeden Mustafa Taeli, Üniversitesi Hastanesinde retinaya bal göz hastalklarnn donanml alt yap ve uzman hekim kadrosu sayesinde çada normlarda ve en son teknolojik cihazlarla güvenli bir ekilde uygulanabildiini belirtti.

AMELYAT SONRASI ALINAN ÖNLEMLERLE HASTA DAHA HIZLI YLEYOR

Yaklak 1 saat süren ve çou zaman lokal anestezi altnda yaplan vitrektomi ameliyatlar sonras gerekli olduu durumlarda göz içi silikon veya gaz uygulanmas ve hastann kontrol altna alnp sonra taburcu olmasndan sonra ba pozisyonun hastalara izah edildiini ifaden eden Taeli, ayrca iyileme sürecinde gözü d etkenlerden korumak için ortalama 2-3 gün boyunca koruyucu bandaj ve enfeksiyon riskine kar koruyucu damla kullanmnn gerekliliini belirterek, bu önlemlerin hastalarn çok hzl bir ekilde sosyal yaamlarna dönebilmelerine olanak saladn ifade etti.

VTREKTOM DIINDA UYGULANAN AMELYATLAR

Üniversite Hastanesinde dünyada en son lazer teknolojilerinden Relex Smile Lazerle gözlükten kurtarma, katarakt, alk, göz tansiyonu ameliyat gibi dier göz hastalklarna ilikin tedavilerin de uygulandn ifade eden Taeli, bu tedavilere çocuklarda sklkla görülebilen gözya kanal tkanmas, göz kaymas gibi pediatrik çözümlerin de dahil olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git