Vücudunuzu oruç tutmaya hemen hazırlayın!

Diyetisten Derya Fidan, ramazan ayını daha zinde bir metabolizma ile karşılamak için yapılması gerekenleri anlattı.

Haberler 21.05.2017 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nurdan AAR

DYARBAKIR-Beslenme ve Diyet Uzman Diyetisyen Derya Fidan, Günün büyük bir bölümünü oruçlu geçireceimiz ramazan ayna hazrlkta ilk olarak sv tüketimimizi artrmalyz. Günde en az 10 12 bardak su içerek vücudun ter ve idarla kaybettii svy yerine koymamz gerekmektedir. Vücudun suya olan ihtiyacnn art bu günlerde susamay beklemeden su içmeye özen göstermeliyiz. Ramazan ayn daha zinde bir metabolizma ile karlamalyz ifadelerini kulland.

Dyt. Derya Fidan, Ramazana girmeden yapacamz en önemli bir dier hazrlk ise porsiyonlarmz küçültmek olur. Ramazanda kurulan büyük sofralarda kendimizi kaybetmemek için imdiden porsiyonlarmz iyi ayarlamalyz. Yeterli ve dengeli beslenebilmek için bütün besin gruplarndan az miktarda tabamza almalyz eklinde konutu.

Doru piirme yöntemlerini uygulayn

Salkl besinleri doru piirme yöntemleriyle piirmeye balayarak hem damak tadmzn bu deiikliklere almasna hem de ramazanda oluabilecek mide rahatszlklarnn önüne geçmemize frsat tanyacaktr. Sebzeler ve meyveler mide ve barsak ilevimizi artracandan sindirim sistemimizi rahatlatacaktr. Bu günden balayarak salata tüketimimizi artrrsak ramazanda bu düzeni devam ettirmek daha kolay olacaktr. Yal ve tuzlu yemekleri günlük yaantmzda da tercih etmediimiz gibi ramazanda da bizim için risk grubunda olarak görmeliyiz. Kilo almamzn balca sebeplerinden olan bu yemeklerden ramazana girmeden uzak durmaya balamalyz. Et, tavuk, balk yemeklerini frnda, zgara ve ya halama yöntemleriyle yapmamz, yediimiz besinlerden en iyi ekilde yaralanmamz salayacaktr.

Ar tatl tüketimine dikkat

Dyt. Derya Fidan: Uzun süreli açlk sonras tüketeceimiz tatllar kan ekerimizde hzl oynamalara sebep olaca için imdiden tatl tüketiminde arya kaçmamaya dikkat etmeliyiz. Tatl ihtiyacmz taze ve kuru meyve gibi doal yollarla karlamalyz. Ramazan öncesinde, ramazanda ve sonrasnda tüketmememiz gereken asitli içecekleri, hazr meyve sularn ve kalorisi yüksek sv içecekleri hayatmzdan çkarmak için en iyi zaman imdi. çtiiniz sular çenilendirerek hem daha rahat içilebilir forma getirebilir hem de ramazan öncesi toksinlerden arnabilirsiniz. Harekete geçmek için geç kalmayn açklamasn yapt.

Ramazana hazrlk için toksin atc mucizevi içeçek

- 2.0 lt su

- 2 Adet Yeil Elma

- 1 Adet Limon

- 1 Tatl Ka Tane Karanfil

- 1 Tatl Ka Top Karabiber

- 1 Adet Orta Boy Kabuk Tarçn

Tüm malzemeleri bir tencereye koyun, kaynamaya baladktan sonra 15 dk bekleyip altn kapatn, içindeki malzemeleri süzdükten sonra gün boyu bu suyu tüketebilirsiniz. Hem toksinlerden arndrp hem de ya yakmnn aktive ettii için ramazan ayna daha fit girmenize yardmc olacaktr.

Ana Sayfaya Git