Vücuttaki çatlak problemlerine dikkat

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, "Çatlak çizgilerinizin üzerinde tek tek çalışarak orda ki collagen bağ dokunun güçlendirilmesini sağlıyoruz. İşlem, yapılan bölgede çatlakları onardığı gibi sıkılaşma da sağlamaktadır" dedi.

Haberler 26.06.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Onarm yaplan çatlaklarda yüzde 30 ila yüzde 80 aralnda silinme gözlemlendiini dile getiren Güngen, Bu da kiinin deri yaps ve iyileme süreciyle balantldr. Fibroderms cihaz herhangi bir lazer cihaz veya ineli bir cihaz deildir. lemden önce lokal anestezi kremle bölgeyi uyuturuyoruz. lemden sonra bölgede morluklar oluuyor. Cilt yapsna göre iyileme süreci 2 ila 5 gün arasnda deiiyor. Seans aralklar 21 günde bir olup, uygulama 2 2.5 saat sürmektedir. lem sonrasnda günlük hayatnza geri dönebilirsiniz. lemden sonra cildinizde herhangi bir kabuk, yara vb. eyler olmaz. Herhangi bir leke kalmaz. Menstrual dönemde uygulama yaplmaz. Uygulama sonrasnda direk olarak güne na maruz kalmaktan saknlmaldr. Son derece güvenilir, zararsz, çok baarl sonuçlar olan bir sistemdir diye konutu.

DER çATLAKLIKLAR

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, deri çatlaklarnda dier sk karlalan nedenlerini ise öyle açklad: Tetikleyen Faktörler: Özellikle rekabete dayal spor çalmalar, arlk egzersizi, dans gibi ar esneme gerektiren yükleme egzersizleri çatlama olgusuna neden olur. Obezite veya ardk rejimler, gebelikte olduu gibi, konçertina fenomeni çatlak izlerinin görülmesinde etkilidir. Endokrin, yüksek oranda glukortikoidler ve sistemik kortikosteroidler, derisel atrofili sonucunda arttrlm protein katobolizmasna yol açar. Steroid hormonlarda deri çatlaklarnn oluumuna katkda bulunur. Deri çatlaklarnn görülme skl kadnlarda yüzde 75 oranndadr. Genellikle; uyluklarn kenarnda, göüslerde, kalçalarda, yanaklar ve karnda. Erkeklerde ise çounlukla; omuzlarda, karnda, kalçalarda görülür.

TEDAV HEDEFLER

Güngen, tedavinin hedeflerini hakknda ise u bilgileri verdi: Mikro derisel kapiller dolamn arttrma, Üst deri gelimesini hzlandrma, Sebum üretimini canlandrma, Hidrolipid örtüsünü onarma, Üst derinin kalnln arttrma, Cildin hidrasyonunu arttrma, Fibroblastlar uyarma, Elastik lifi yeniden yaplandrma ve Alt derinin kalnln arttrma. Fibrodermsin dier faydalar Lenfatik drenaj, mikrosirkülasyonu ve ,alt uzuvlarn kan dolamndaki yavalamay azaltarak, kirli kann dönüünü arttrr. Toksinlerin giderilmesini hzlandrarak dokular arndr Dokunun oksijenlenmesini ve ortaya çkan kas azalmasn, kolajen liflerinin deiimlerine kar gelitirir; Toksinlerin normal olarak çkarlmasyla ATP üretimini yüzde 500 orannda arttr Arttrlm kas gücü ile amino asit tama ve protein sentezini arttr Bölgesel oksijen almnn artmasyla damar andaki dolam arttr Dokuyu iyiletirir; Hücresel metabolik standartlatrma yapar; Hücre yenilenmesi ve dier faydalar vardr.

Ana Sayfaya Git